Bućari od Budve do Pelješca takmičili se na Orjenskom sedlu: „Val“ najbolji

Bućari od Budve do Pelješca takmičili se na Orjenskom sedlu: „Val“ najbolji

1
Podijeli

Na zogu na Orjenskom sedlu, na najvećoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori, protekle nedjelje takmičilo se 11 bućarskih ekipa iz sve tri bokeljske opštine, kao i iz Budve, te Pelješca. Tako je ovo neobično nadmetanje, dobilo regionalni karakter.

Prvenstvo se odvijalo na 1600 m visokom planinskom prevoju, na prijatnih 19 stepeni, s pogledom na morsku pučinu i ujedno, na najveći dio unutrašnjosti Crne Gore, u odličnoj atmosferi.

Picerija i restoran

Na omanjem zogu, ograđenom suvomeđom i rađenim za dosta drugačiji, tradicionalni način bućanja, najbolje se snašla ekipa BK „Val“, pa će u narednih godinu njihove vitrine krasiti jedinstveni pehar: prelazna „Gorska buća“.

Drugoplasirana je bila ekipa BK „Maine“, dok se za treće mjesto izborila ekipa BK „Slovenska plaža“. Duel „Vala“ i „Maina“ je repriza njihovog susreta na nedavno završenom Prvenstvu Crne Gore, ali na Orjenu sa obrnutim rezultatom. Najboljima su uručene diplome, dok su ostale ekipe, BK, „Meljine“, „Jadran“, „Kalimanjac“, „Palma“, „Trpanj“, „Bahus“, „Bijela“ i „Mladost“, dobile zahvalnice.

Na Orjenskom sedlu bili su i Dejan Maslovar, predsjednik Bućarskog saveza Crne Gore, kao i Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, ali i pasionirani bućar, član „Vala“.

Bućanje je na Orjenskom sedlu i ovog puta bilo samo dio priče. Drugi dio pripada druženju, guštanju u okruženju, ali u njegovim ukusima. Primorci su, osim pelješkog domaćeg vina, oprobali u jami sniježnici spremljeni „gorski sladoled“ sa šumskim plodovima, a u planinarskom domu ih je čekala i bogato spremljena trpeza. Sve ovo ostvareno je entuzijazmom, ali i dobrom razumijevanju hercegnovskih privrednika, kao i samog grada.

Organizatori revijalnog prvenstva bili su PK „Subra“, kao domaćin i BK „Val“ kao tehnički organizator, a u saradnji sa Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena, Turističkom organizacijom Herceg Novi i Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport. Događaj na kojem su sam dolazak i povratak pravi organizacioni izazov, pomogli su: Krušo d.o.o, apartmani „Savina“, kafana „Ruža Vjetrova“, plaža „Bojanović“ konoba Gušti, Hotel RR i plažni bar „Bistro more“.

1 komentar

  1. Играју на отето проклето .Срам их било.Нико да помене које то све направио .!!!!!

    2
    6

Ostavite komentar

*

code