Početna Sport Bućari Vala izjednačili u finalnoj seriji, majstorica u Budvi

Bućari Vala izjednačili u finalnoj seriji, majstorica u Budvi

0

U uzvratnom meču finalne serije Prvenstva Crne Gore u bućanju bućari Vala pobjedili su sinoć na svom terenu ekipu Maini iz Budve rezultatzom 12:6, čime su poravnali rezutat na 1:1 u partijama i obezbjedili majstoricu.

Novljani su već u startu stekli prednost, jer je štafeta bila bolja. Budvani su, međutim, bili bolji u dva kruga u disciplini “krugovi” i u jednom preciznom izbijanju. Seratlić je u drugom uspio da odnese pobjedu i u tom trenutku smanji rezultat na 6:4 za Budvane. Dario Šerović je pobjedio u brzinskom izbijanju i izjednačio, objašnjava za Radio Jadran predsjednik bućarskog kluba Val, Čedo Odalović.

– Nikola Mikulić je protiv Đurovića odigrao izvarendno, jer su obojica dobri igrači. Dobio je Đurovića, a i par je ubjedljivo dobio, pa pošto je trojka vodila i rezultat je već 10:6 za nas bio, oni su predali, jer se igra na pobjedu, ne na bodove – navodi Odalović.

Nikola Mikulić proglašen je za igrača utakmice. Par koji je ubjedljivo pobjedio činili su Bogdan Seratlić i Perica Matković, rezultat te discipline bio je visokih 13:1.

Odalović je kazao da je utakmica bila odlična i do pred kraj neizvjesna. Predsjednik UO Bućarskog saveza, Dejan Maslovar donio je pehar za pobjednika u Herceg Novi, ali bućari Vala odložili su njegovu dodjelu do srijede, kada će se ova dva rivala sastati u Budvi u trećem meču. Početak je zakazan za 19 časova.

Za Bućarski klub Val nastupili su Nikola Mikulić, Dario Šerović, Zoran Baldo Vučetić, Perica Matković, Đuro Milanović, Bogdan Seratlić i Ilija Matković.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code