Bućari “Vala” u finalu kvalifikacija za Kup Evrope

Bućari “Vala” u finalu kvalifikacija za Kup Evrope

3
Podijeli

Ekipa Vala je u polufinalu Kupa Evrope u Posušju, u BiH, pod vođstvom trenera Nikše Gojkovića, deklasirala ekipu “Neuma”, 16:0 i plasirala se u finale.
Izabranici Nikše Gojkovića su Seratlić, Vučetić, Matković, Ranković, Šerović i najbolji bućari – reprezentativci Crne Gore, Đuro Milanović i Miroslav Petković, koji su sa Igara malih zemalja u San Marinu, donijeli tri medalje. Igrači su opravdali igrom renome i ostvarili pobjedu kakvu ni jedna ekipa do sada nije ostvarila u dugogodišnjim evropskim takmičenjima.
Naši bućari sjutra će se u finalu nadmetati za osvajanje evropskog Kupa protiv ekipe Mario Đenari iz Rijeke. Naime, jedino pobjednik ovog kvalifikacionog turnira, na kojem učestvuju timovi Hrvatske BK “Pula”, BiH BK “Neum”, Srbije BK “Novi Beograd” i Crne Gore BK “Val”, nastavlja takmičenje u Ligi šampiona i bori se za najveći plasman.

3 Komentari

  1. Bravo za “Val”. Odavno znam Nikšu Gojkovića, čovjeka punog pozitivne energije pa nije čudo što i boćari “Vala” nižu uspjehe i van granica Crne Gore. Popio bi sa njim, što bi mi bokelji rekli “jednu pivu”, ali sam daleko, a na more ne dolazim iz zdravstvenih razloga.

  2. Све честитке бућарској екипи Вала и њиховом тренеру и да у недјељу успјех који су постигли потврде улаком у ЛШ.

Ostavite komentar

*

code