Početna Sport Bućarima “Vala” plaketa za postignute rezultate u ovoj sezoni

Bućarima “Vala” plaketa za postignute rezultate u ovoj sezoni

1

Prvake države, osvajače kupa i učesnike Kupa šampiona Evrope – članove bućarskog kluba “Val” ugostili su danas sekretar za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi, Vladimir Dželetović i savjetnik predsjednice Opštine, Dejan Jovanović.

bucari-prijem-u-opstini-2411Sekretar Dželetović čestitao je članovima “Vala” osvajanje duple krune i uručio plaketu predsjedniku kluba Čedu Odaloviću, uz želje da i dalje budu uspješan sportski kolektiv. Dželetović je istakao da lokalna uprava prepoznaje vrijednost, tradiciju i trofejnost “Vala”, kao i značaj njegovanja i unapređenja bućarskog sporta u Herceg Novom. To se potvrđuje kroz konkretnu podršku, koja ni ubuduće neće izostati.

Bućari “Vala” godinama nastoje  da na pravi način predstave svoj grad i državu, promovišući ovaj mediteranski sport u Herceg Novom i šire, kazao je Čedo Odalović. Smatra da je podrška lokalne uprave veoma važna, kako bi učinili da bućanje dobije status koji zaslužuje.

–      Novski bućari imaju lijepu tradiciju druženja i igranja sa bućarima Kranja, Rijeke, Dubrovnika i drugih gradova van zemlje, što je na liniji interesa opštine da se saradnja sa ovim gradovima učvrsti – naglasio je Odalović.

Kapiten kluba Đuro Milanović kazao je da je zadovoljstvo biti dio ekipe koja postiže vrhunske rezultate.

U ovoj godini bućarski klub “Val” zabilježio je sjajne nastupe na svim takmičenjima u kojima je učestvovao, kako u Crnoj Gori, tak i van nje. Pored toga što su na tronu crnogorskog bućanja, Milanović je istakao i da su osvojili drugo mjesto na međunarodnm takmičenju na ostrvu Pelješac, u konkurenciji najboljih ekipa iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Bućarima “Vala” predstoji Kup mimoze u bućanju, a potom, na proljeće i Kup šampiona Evrope.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code