Početna Kultura „Buđenje ljeta“ 21. juna na tvrđavi Forte Mare

„Buđenje ljeta“ 21. juna na tvrđavi Forte Mare

1

Kao i prethodnih sedam godina, “Buđenje ljeta” i ove godine biće organizovano na tvrđavi Forte Mare.

Ove godine događaj će muzički biti podijeljen u dva segmenta – u prvom satu će nastupiti gitaristički duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević izvodeći svoju autorsku muziku inspirisanu crnogorskim, mediteranskim i balkanskim pjesmama i melodijama. Program će obuhvatiti kompozicije sa nekih od devet njihovih zajedničkih albuma, nastajalih u periodu od 2001. do prošle godine. Umjetnici su to čiji se senzibiliteti prelijepo dopunjuju. Nižući nastupe u evropskim i svjetskim koncertnim dvoranama (dva puta u Karnegi holu) na najljepši način predstavljaju svoju zemlju i region, navode organizatori.

U drugom segmentu programa pop i rock repertoar u izvođenju muzičara iz Herceg Novog. Za ovu priliku oformljen kvartet čine Stevan Tomašević – vokal, Đuro Poznanović – klavijatura, Novica Zečević – gitara i vokal i Oliver Nedović – bubnjevi.

Zbog epidemiološke situacije, neophodno je pridržavati se  propisanih mjera za održavanje manifestacija. Ulaz na program je besplatan, a broj publike ograničen. Program počinje u 4:45, 21. juna.

“Ovaj događaj ponosno kandidujemo na konkursu EFFORTSa “European Fortress Summer”. Ovaj konkurs je pokrenut sa članovima mreže EFFORTS i FORTE CULTURA, a fokusira se na događaje na fortifikacijama u periodu od maja do septembra. Samom prijavom na konkurs događaj će biti vidljiv u 90 evropskih gradova. Nagrada EFFORTSa će biti predstavljena na godišnjem kongresu u novembru” navode iz Herceg festa.

Događaj je organizovan uz podršku Opštine Herceg Novi i Gradske kafane Herceg Novi.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code