Budi odgovoran: Po pritužbama građana na poslovanje objekata inspekcija kaznila sedam firmi

Budi odgovoran: Po pritužbama građana na poslovanje objekata inspekcija kaznila sedam firmi

0
Podijeli

U okviru kampanje Budi odgovoran protekle sedmice evidentirano je 35 pritužbi, na osnovu kojih je izrečeno sedam novčanih kazni od 200 do 450 EUR, prenosi Mina business.

Otklanjanje „utvrđenih nepravilnosti“, pri čemu nije precizirano kojih, naloženo je prodavnici Idea u Meljinama, The private office u Herceg Novom i frizerskom salonu u Igalu.

Picerija i restoran

Inspektori su kontrolom kantine u Portonovom utvrdili da se u prijavljenim objektima ne obavlja djelatnost. U slučaju firme Lučić marine servis iz Herceg Novog pritužba nije bila osnovana.

Nepravilnosti nijesu utvrđene ni prilikom kontrole Turističke organizacije Herceg Novi, hercegnovskog lokala Sim i prodavnice Kovači.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori kako bi doprinijeli jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080/555-555.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code