Početna Društvo Budi odgovoran: U Novom 5 prijava za neizdavanje računa, neprijavljene radnike

Budi odgovoran: U Novom 5 prijava za neizdavanje računa, neprijavljene radnike

1

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 117 pritužbi, koje su se uglavnom odnosile na neizdavanje fiskalnih računa i na neprijavljene radnike. Na osnovu evidentiranih prijava, prošle sedmice sedmice nije izrečena nijedna novčana kazna.

Herceg Novi

Fiskalne račune, prema evidentiranim prijavama, ne izdaju Svetionik u Lepetanima, Pomorski saobraćaj i plažni bar Zippo.

Građani su se žalili da radnike nijesu prijavili hotel Palmon Bay a da je hotel Max rezervisani smještaj izdao drugom gostu, a da uplaćeni novac nije vratio.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

1 komentar

  1. Sta je sa prijavom protiv parking servisa i rada za drzavne praznike? Zar radnici parking servisa nisu ljudi kao trgovci ? I jel rad parking servisa neophodan za funkcionisanje grada i drzave ?

    20
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code