Budimir Šegrt: Građani Novog ne smiju ostati bez zdravstvene zaštite u Bolnici...

Budimir Šegrt: Građani Novog ne smiju ostati bez zdravstvene zaštite u Bolnici Meljine

10
Podijeli

budimir segrtPrivremeno uključivanje Opšte privatne bolnice Meljine u sistem javnog zdravstva Crne Gore Odluka je Vlade, donijeta u situaciji kada su radnici četvrti mjesec bez plata, a ugrožena zdravstvena zaštita satnovnika Herceg Novog. U menadžmentu ne žele da je tumače, jer još ništa nijesu dobili zvanično.

Međutim, ministar zdravlja dr Budimir Šegrt je na pitanje kako je to pravno moguće bez prethodnog raskida ugovora sa Atlas grupom, obrazložio da je Vlada polovinom februara donijela odluku o raskidu ugovora sa tom grupom, navodeći da je pravno ekonomska procedura  u toku.

Picerija i restoran

Radnici u toj zdravstvenoj ustanovi tri mjeseca nijesu primili platu i nemaju materijalnih sredstava da obezbijede adekvatna medicinska sredstva za pružanje medicinskih usluga, kazao je ministar:

“Ne smijemo stanovnike Herceg Novog ostaviti bez zdravstvene zaštite, posebno kada su hitni slučajevi u pitanju”, poručio je Šegrt.

10 Komentari

  1. Kad svi redom prestanemo da se po cijeli dan bavimo politikom i tuđim poslom tada ćemo redovno i zasluženo raditi i primati plate.Kad stručnjaci budu upravljali preduzećima,a političari radili svoj posao biće sve kao nekad,ako je to uopšte više moguće sa ovakvim ljudima.

  2. Uzalud kukamo , radnici Bolnice , po sajtovima za svojim platama-to se nikoga ne tiče.Sve je ovo nečiji čist ekonomski i politički interes .A oni koji su nas doveli do ovoga pa pobjegli sada se nasladjuju našoj muci.

  3. Tako je Gorcilo,ovo nema nigdje,CCCCCCCCCCCCCEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTTIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRRRRIIIIIIIIIIIIII mjeseca bez plate.Sram i stid da ih je!Kako mogu mirno da spavaju?

  4. Gospodine ministre, radnici u ovoj ustanovi CETIRI mjeseca nisu primili platu. Zadnje plate koje su davno nekada i primljene bile su sa zakašnjenjem od po dva mjeseca svaka. Jedna bolnica u 21.vijeku U zemlji koja i ide u Evropsku uniju. Samo da se zna.

Ostavite komentar