Početna Sport Budite dio Snow mini trail-a na Vrbanju i Orjenu

Budite dio Snow mini trail-a na Vrbanju i Orjenu

0

Zaljubljenike u planinsko trčanje očekuje u subotu na Vrbanju i Orjenu nova avantura u okviru Lazure novske sky MINI trali lige. Pred takmičarima je prvi put nesvakidašnja trka u formatu Snow MINI Trail, odnosno trka po snijegu.  Biće to 7. kolo ove lige, u organizaciji NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, uz podršku LAZURE Marina & Hotel i Agencije za zaštitu i razvoj Orjena,

Prethodno je održano šest trka na različitim destincama na Orjenu i u zaleđu Herceg Novog, odnosno šest trka različitih  po formatu, poput Mini Trail-a na Borićima, Sky Mini Race-a na Mokrinama, Sky Mini Extreme-a na Kamenom, Night Mini Vertical-a na Radoštačkom sedlu, Mini Ultra Trail-a kroz Bjelotinu i na Žlijebima hronometarskog Mini Vertical-a.

S obzirom da trka zavisi isključivo od količine snijega, plan organizatora je da stazu, koja neće biti duža od 7 do 8km, trasira najkasnije 2 dana prije trke.

Start trke je u 10 časova, a okupljanje je planirano u 9 kod velike austrougarske česme, odnosno dubrovačkog doma na Vrbanju, gdje će svi prijavljeni moći da preuzmu startni broj.

Na cilju će biti organizovana okrepa za sve trkače, voda, cedevita, čokoladice i voće. Prijatelji takmičenja, Suplemet store Montenegro opet su za najbolje pripremili male poklone.

Do Vrbanja se dolazi od kružnog toga u Meljinama putem prema Trebinju, skretanjem desno preko sela Kruševice.

Kako doći do starta trke, odnosno do velike austrougarske česme i dubrovačkog Doma, možete vidjeti na linku.

Organizatori posebno napominju da je obuća takmičara po sopstvenom izboru, ali preporučuju cipele, gležnjake (kamašne) i po mogućnosti treking štapove. Obavezna je kompletna presvlaka.

Staza će biti označena trakicama i zastavicama. Prijave su do petka, 23. februara u ponoć na linku.

Trka se boduje za novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja: svaka trka nosi sljedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje, sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 10 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak.

Pomoć i informacije na telefon +382 69 603 389 /// e mail: orjenoutdoor@gmail.com  /// www.facebook.com/OrjenOut door

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code