Početna Društvo Budite mažoretka: Za djevojke od 12 do 23 godine počeo upis

Budite mažoretka: Za djevojke od 12 do 23 godine počeo upis

0

Gradska muzika Herceg Novi, u sklopu koje djeluje i mažoret ansambl, počela je upis novih članica, uzrasta od 12 – 23 godine, kako bi obnovili sastav u kojem je trenutno 15 mažoretkinja.

Ansambl je brojao 30 članica, ali ih je polovina zbog završetka srednje škole i nastavka školovanja, morala napustiti. Prijavljivanje i eventualno učlanjenje u ansambl je besplatno. Zainteresovane djevojčice/djevojke mogu se prijaviti do 15. novembra, u prostorijama KSC Diano na Toploj.

Osim zahtijevane starosne granice, buduće mažoretkinje moraju imati skladnu građu u odnosu visina-težina, visinu preko 1,60 m, muzikalnost ( osjećaj za ritam ) i volju da uče mažoret plesove i prisustvuju uredno probama.

Sve djevojke koje se prijave, imaće određeni period adaptacije, odnosno vrijeme tokom kojeg će morati da uvježbaju zadate koreografije i ukoliko to ne savladaju, neće biti primljene u ansambl.

Kako su nam kazali u ansamblu, želja im je da se prijave ozbiljne djevojke koje zaista imaju namjeru da se posvete učenju mažoret plesova, koji su naizgled jednostavni kad sve mažoretke igraju sinhronizovano, kako bi ostale u ansamblu i predstavljale grad na svim značajnim manifestacijama ne samo u gradu i državi, već i šire.

Broj prijava nije ograničen, ipak, neophodno je zakazati dolazak na broj telefona 069 – 349 – 069, s obzirom da su već počele intenzivne probe i časovi skoro tokom cijelog dana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code