Početna Oko nas Budva “Budva Dive in KUP 2019″: Prijavljena 34 podvodna ribolovca

“Budva Dive in KUP 2019″: Prijavljena 34 podvodna ribolovca

0

U akvatorijumu budvanske rivijere sjutra od 7 sati počinje ekipno takmičenje u podvodnom ribolovu, treći “Budva Dive in KUP 2019″. Organizator takmičenja je Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore a domaćin i organizator su KSR “Tuna” Budva.

Ribolovci će se takmičiti na prostoru od Skočiđevojke, Drobnog pijeska, Svetog Stefana, rta Zavala, ostrva Sveti Nikola, Mogrena, Ponte Jaz, Ploča, do Zagorskog pijeska na Platamunima.

Na trećem izdanju kupa u podvodom ribolovu u Budvi prijavljeno je 34 takmičara iz 16 ekipa iz Crne Gore, Hrvatske i Rusije, kaže za Radio Jadran predstavnik domaćina i organizatora, Nikolaj Knežević.

–  Očekujemo vrhunske takmičare uz Hrvatske, koja je svijetska velesila u podvodnom ribolovu. Bivši pvak svijeta Danijel Gospić dolazi upravo iz Hrvatske, a dolazi nam i ekipa Dive Ina, koju čine Vice Belemarić i Igor Nuić. Riječ je o vrhunskim podvodnim ribolovcima – ističe on.

Iako su u prethodna dva izdanja bili redovni učesnici, čak i bronzani na 1. Dive in Kupu, ekipa Mamula iz Herceg Novog ove godine, zbog ranije preuzetih obaveza u Budvi neće nastupiti.

Knežević očekuje dobre rezultate ako vremenske prilike ne pokvare takmičenje, ali kako su prognoze u ovom trenutku pozitivne, vjeruje da će takmčenje, prema planu, krenuti od 8 časova.

– U slučaju da se more pojača, najvjerovatnije ćemo morati da odložimo, jer nam je bezbjednost učesnika, s obzirom da je riječ o ekstremnom sportu, na prvom mjestu. Vremenske prilike nam ne idu na ruku, ali s obzirom da dolaze vrhunski podvodni riblolovci, koji su ronili i u ekstremnijim uslovima u inostranstvu, mislim da neće biti problema – navodi on.

Takmičenje će trajati šest uzastopnih sati, odnosno do 14 časova. Vaganje ulova, proglašenje pobjednika i ručak održaće se u Restoranu “Porto” u gradskoj marini u Budvi od 14 i 30, a večernja zabava i druženje uz piće dobrodošlice od 20 i 30 uz lokalni rock band u Beer n Bike klubu Budva.

Ovo takmičenje predstavlja I svojevrsnu prezentaciju Crne Gore i Budve kao prepoznatljive ronilačke i izvanredne destinacije za podvodne ribolovce, zarad privlačenja svih koji se bave ovim sportom i koji ostvaruju značajnu potrošnju kao turisti u zemljama sa razvijenim diving turizmom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code