Početna Oko nas Budva Budva dobila Interaktivni centar za učenje o ekologiji

Budva dobila Interaktivni centar za učenje o ekologiji

0

U okviru projekta “Budva Zero Waste City” otvoreno je jedinstveno mjesto na crnogorskom primorju na kojem će posjetioci moći da uče o ekologiji – Interaktivni centar. Posjetioci će se upoznati sa otpadom kao problemom današnjice, izazovima i načinima njegovog rješavanja na zanimljiv i prihvatljiv način.

Pored Interaktivnog centra, projektom „Budva Zero Waste City“ biće kroz brojne aktivnosti uključe građani i relevantni partneri u rješavanje problema otpada, kroz smanjenje otpada i povećanje reciklaže. Tome će doprinijeti i inicijativa „Uhvati čist talas“, koja počinje sakupljanjem ambalažnog otpada na više od 40 plaža budvanske rivijere.

Interaktivni centar nalazi se parku Stefan Mitrov Ljubiša, na Slovenskoj obali i otvoren je svakog dana od 10 do 22 sata.

U okviru projekta “Budva Zero Waste City” JP Komunalnom Budva donirano je 30 kanti za odlaganje plastike, a u narednom periodu Budva će dobiti i “pametne klupe”.

Budva Zero Waste City volonteri sprovode i edukaciju u okviru koje posjećuju budvanska domaćinstva i edukuju građane o važnosti selekcije otpada i reciklaži.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code