Početna Oko nas Budva Budva dobila pametne klupe

Budva dobila pametne klupe

1

Na tri lokacije u Budvi su, kroz Budva ZeroWasteCity incijativu, postavljene Strawberry pametne klupe koje se pune solarnom energijom. Klupe su postavljene u Starom gradu, na šetalištu Slovenska obala i u Rafailovićima i imaju besplatan Wi-Fi, punjače za telefone, mjerač kvaliteta i vlažnosti vazduha, vazdušnog pritiska, temperature te nivoa buke.

“Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovu inicijativu pomogli da Budva dobije urbani mobilijar kakav imaju najmoderniji gradovi svijeta. Ove solarne, ekološke klupe, promovišu smanjenje zagađenja prirode i korišćenje zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije. Pored toga što su vizuelno doprinijele ljepšem izgledu naše obale, vjerujem da će i građanima i turistima biti korisne i zanimljive u svakodnevnim aktivnostima. Ovom donacijom, kao i ranijom donacijom 30 kanti za odlaganje plastike fondacija Coca-Cola sa partnerima pokazala je da aktivno i strateški učestvuje u stvaranju čistije i ekološki osviješćene Budve”, poručila je Magdalena Miljanić iz NVO Eko centar Budva.

Kroz Budva ZeroWasteCity incijativu Budva je ovog ljeta dobila i Interaktivni centar gdje se kroz edukaciju i zabavu prikuplja ambalažni otpad i uči o reciklaži.

“Dovoljno je da uz dobru volju donesete i plastične flaše i da kroz zabavu osvojite i neku od nagrada”, poručuju iz Eko centra Budva.

Interaktivni centar nalazi se u parku Stefan Mitrov Ljubiša, na Slovenskoj obali i otvoren je svakog dana od 10 do 22 sata.

Sve informacije o projektu i najave dešavanja dostupni su na Facebook i Instagram nalozima Budva ZeroWasteCity.

1 komentar

  1. Posmatrao sam prije koji dan “pametnu klupu” koja je u Novom postavljena kraj srušenog hotela “Rudnik”. Ne može se govoriti da je klupa pametna jer solarni panel nije postavljen tačno prema jugu
    već “ofrlje” tako da funkcija nije optimalna.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code