BUDVA GRAD TEATAR U NOVOM TERMINU

BUDVA GRAD TEATAR U NOVOM TERMINU

0
Podijeli

budva_grad_teatar_logoOrganizatori 26. Grada teatra ove godine najavljuju velike novine, prije svega u terminu održavanja festivala. Broj dana održavanja festivala ostaje isti kao i ranijih godina, ali je novi termin obuhvatio više ljetnu sezonu.

Druga velika novina u festivalu je prvi koprodukcijski ciklus u okviru budvanskog Grada teatra, isključivo vezan za komediju.
P.R. festivala Svetlana Ivanović nam je rekla da se „Multimedia grupa“ sa kojima rade realizaciju dramskog programa, odlučila da to bude autor Karlo Goldoni. Tako će posjetioci i publika imati priliku da vide 3 nove koprodukovane predstave, i to : „Sluga dvaju gospodara“, „Krčmarica Mirandolina“ i „Ribarske svađe“.

– Režija je ove godine povjerena  crnogorskim režiserima. Režiju za „Slugu dvoje gospodara“ radiće Boris Liješević, Budvanin porijeklom, a „Ribarske svađe“ povjerene su režiserskoj palici Ane Vukotić – kaže Ivanovićka. Režiju za „Krčmaricu Mirandolinu“ radiće Jug Radivojević.

Picerija i restoran

P.R. festivala nam je takođe rekla da su imali finansijskih problema pri realizaciji čitavog programa, s obzirom na smanjen budžet zbog recesije, ali su se potrudili da sa raspoloživim sredstvima ponude najbolje za publiku i posjetioce.
Svi kulturni programi će početi 15. juna, a festival će trajati do 21. avgusta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code