Početna Sport Budva Grand Prix – Pobjeda Mrkajića

Budva Grand Prix – Pobjeda Mrkajića

3

Dragan Mrkajić iz Sklm Herceg Novi pobjednik je ovogodišnjeg međunarodnog turnira Grand Prix Budve, koje se tradicionalno održava krajem avgusta na strelištu Košljun kod Budve. Mrkajic je do svoje prve ovogodišnje pobjede došao nakon izuzetno uzbudljive i neizvjesne završnice finalnog duela. Zahvaljujući boljoj koncentraciji u finišu sa 44/50 bodova, bio je bolji od domaćeg takmičara Jovice Markovića, koji je imao samo jedan bod manje, 43/50. Treći je bio Ivo Stanišić sa 33 pogotka.

Pored domaćih, učestvovali su i strijelci iz Hrvatske i Srbije, a organizacija takmičenja koje se od ove godine održava na renoviranoj olimpijskoj streljani bila je više nego dobra.

U dvodnevnim kvalifikacijama,koje su u subotu počele sa zakašnjenjem zbog loših vremenskih uslova, najprije su se izdvojili Ivo Stanišić sa odličnih 119 i Jovica Marković sa isto tako dobrih 117 pogodaka. I ostali nijesu zaostajali, finalisti Lazar Boreta sa 115, Dragan Mrkajić i Goran Nikolić sa 113, te Nikola Marković sa 110 pogodaka.

Da je konkurencija bila na visokom novou i da su strijelci bili veoma raspoloženi potvrđuju i solidna izdanja Dučića, Perišića i Sotre, koji se nijesu uspjeli plasirati u finale.

Nakon treće partije finalnih raspucavanja, bilo je jasno da su J. Marković i Mrkajić neumoljivi. Njih dvojica su se do kraja smjenjivali u vođstvu – u zadnju seriju ušli su s istim brojem pogodaka(40)- ali je mirnija ruka Mrkajića presudila i jednim pogotkom više mu donijela pobjedu. Treći je ponovimo bio Stanišić, četvrti Nikola Markovic kome je za malo izmakla bronza, peti – u kvalifikacijama iznenađujuće dobar – Lazar Boreta, šesti Goran Nikolić.

U ekipnoj konkurenciji pobjedila je Budva sa 351 metom, ispred kombinovanog sastava Herceg Novog sa 330, te ekipe Srbije koja je sakupila 316 bodova.

Crnogorska reprezentacija u trapu, u sastavu Mrkajić, Stanišić, J.Markovic, za 10 dana nastupa na Prvenstvu Evrope u Italiji.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code