Početna Oko nas Budva Budvani traže da kubik vode za građane bude 1,26 eura

Budvani traže da kubik vode za građane bude 1,26 eura

1

Budvanski “Vodovod” zatražio je od Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti nove cijene za obavljanje djelatnosti javnog vodosnabdijevanja i prikupljanja i odvođenja komunalnih otpadnih voda za 2021. godinu, pišu Dnevne novine.

Foto: Pixabay

Podnosilac zahtjeva utvrdio je cijene usluga javnog vodosnabdijevanje i to fiksni dio cijene usluge na mjesečnom nivou po korisniku 0,8802 eura, a varijabilni dio cijene za fizička lica 1,26 eura po kubnom metru, odnosno za pravna lica 2,3898 eura po kubnom metru.

Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti je juče donijela Zaključak kojim je stavila na javnu raspravu Izvještaj o analizi dokumentacije po zahtjevu DOO “Vodovod i kanalizacija” Budva za davanje saglasnosti na prijedlog cijena za obavljanje djelatnosti javnog vodosnabdijevanja i prikupljanja i odvođenja komunalnih otpadnih voda za 2021. godinu i Izvještaj o analizi dokumentacije po zahtjevu DOO “Vodovod i kanalizacija” Budva za davanje saglasnosti na prijedlog cijena za obavljanje djelatnosti crpljenja, odvoza i zbrinjavanja komunalnih otpadnih voda iz septičkih jama za 2021. godinu.

Budva će, ako se usvoji ovaj prijedlog, dobiti najviše cijene usluga vodosnabdijevanja u Crnoj Gori. Do sada je to neslavno prvo mjesto pripadalo Kotoru, gdje je kubik vode bio čak 1,03 eura, dok je u Budvi cijena bila 98 centi. Kubik vode za domaćinstva u Herceg Novom košta 85 centi, u Baru 90 centi, Tivtu 97 centi, a Ulcinju 80 centi.

U glavnom gradu cijena vode po kubiku je 32 centa, dok je najjeftinija u Šavniku svega 12 centi.

Najskuplju vodu za pravna lica u 2020. godini plaćale su firme sa Cetinja čak 2,44 eura po kubiku, a nakon Prijestonice Kotor 2,06, Budva 1,96, Tivat 1,94, Pljevlja 1,92 i Herceg Novi 1,76.

Najjeftinija “privredna voda” je u Andrijevici 41 cent, Šavniku 50 centi i Gusinju 65 centi.

Takođe, Vodovod je utvrdio cijene usluga prihvatanja i odvođenja komunalnih otpadnih voda, gdje je fiksni dio cijene usluge na mjesečnom nivou po korisniku 0,34 eura, varijabilni dio cijene za fizička lica je 0,18 eura po kubnom metru, a varijabilni dio cijene za pravna lica 0,35 eura po kubnom metru.

1 komentar

  1. Ma, odma diži na 5, da se ne mučimo svako malo. Svi razumijemo da treba pokriti plate besmisleno zaposlenim stotinama i stotinama ,,radnika”.

    13
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code