BUDVANSKI KARNEVAL I PROLJEĆNE NOĆI POD MASKAMA

BUDVANSKI KARNEVAL I PROLJEĆNE NOĆI POD MASKAMA

174
0
Podijeli

karneval_budvaDeseti Međunarodni turistički karrneval i jedanaeste Proljećne noći pod maskama – pod nazivom “Fešta na pjenu od mora”, počinje  danas u Budvi i trajaće do 29. aprila.

Iz Turističke organizacije Budva navode da sve posjetioce ove godine očekuje bogat kulturno-muzički program. P.R. turističke organiozacije – Darja Marović  nam je rekla da će karneval započeti tradicionalno maskirani članovi NVO “Feštađuni”. Oni  će uz pratnju napolitanskih uličnih svirača “Rareka Antika”, šetati ulicama i trgovima Starog grada i zaustavljati se kod mještana i prijatelja karnevala, koje će muzikom i animacijom pozivati na karneval. Nakon toga slijedi niz koncerata na Trgu pjesnika, na trgu ispred Starog grada, na Trgu palmi i na bini između crkava.

Prvu noć karnevala obilježiće i “tematske večeri” u lokalima unutar zidina Starog grada. Na Trgu palmi će se održati “salsa veče u džefu i greku”,  a u poznatom kafiću “Trokadero” biće velika karnevalska žurka.

Picerija i restoran

– Karneval se dalje nastavlja 28. aprila, sa početkom u 12 časova, projektom “Discover Budva”. To je projekat koji predstavlja upoznavanje posjetilaca sa kulturnim nasljeđem Starog grada Budve. Maskirani animatori će u kostimima Karma i Harmonije, mitskih osnivača Budve, pozivati zainteresovane da posjete atraktivne kulturno-istorijske lokacije grada. Program će dalje biti nastavljen vinskim kutkom. U 18 časova počinje velika karnevalska povorka, a do kasnih večernjih sati održaće se niz koncerata u zidinama Starog grada – priča Marovićka.

Treći dan karnevala, nedjelja, biće posvećen najmlađim učesnicima. Početak programa zakazan je za 12 h “slatkim kutkom”  na velikom platnu postavljenom preko trga ispred Starog grada, najmlađi će moći da pošalju svoju poruku svijetu. Za 14 h zakazan je početak male karnevalske povorke, čime se polako i završava ova manifestacija.

Iz TO Budva navode da su ove godine željeli da karneval dobije jaču umjetničku stranu pa su prvi put angažovali i 3 istaknuta crnogorska umjetnika koji će se predstaviti svojim radovima i dati poseban značaj čitavoj manifestaciji. Posjetiocima će se predstaviti Jelena Đukanović, Zorica Radosavljević i Ilija Nikčević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code