BUČEVAC: “SKALE” KAO “EUROSONG”, ALI MOŽDA VIŠE NE U NOVOM!

BUČEVAC: “SKALE” KAO “EUROSONG”, ALI MOŽDA VIŠE NE U NOVOM!

151
0
Podijeli

skale_bina_2012Završne pripreme za Sunčane skale 2012 u Herceg Novom privode se kraju. Bina je postavljena na Trgu Nikole Đurkovića, sa uskim prolazima sa strane, a ekipe RTCG spremne su za večerašnji direktan prenos manifestacije. Oko 15 časova održaće se prva generalna proba za Veče novih zvijezda kojim počinju Skale. Nakon toga uslijediće i proba za sjutrašnje, finalno veče – Pjesmu ljeta.

 

Direktor koncertno muzičke produkcije “Sunčane Skale”, Slobodan Bučevac kaže za Radio Jadran da je sinoć održana i tehnička proba i da se sve odvija onako kako su organizatori zamislili i planirali. – Interesovanje za ovogidšnji festival premašilo je sva naša očekivanja, bilo da je riječ o izvođačima ili medijima. Na festivalu učestvuje oko 400 ljudi,  učesnika i predstavnika medija. “Skale” će ispratiti tridesetak televizija i isto toliko radio-stanica, što ih čini medijski najzanimljivijim otkada se održavaju – kaže nam Bučevac.

Picerija i restoran

Učešće su prijavili takmičari iz preko trideset zemalja regiona i Evrope, kao da je “Eurosong”, s tim što zbog finansija nijesmo svima izašli u susret pa smo odabrali samo najkvalitetnije pjesme, objašnjava Bučevac i dodaje da će sa budžetom od 270 hiljada eura, nastup na festivalu imati učesnici iz 19 zemalja, što je veliki iskorak u promociji ne samo Herceg Novog, već i Crne Gore.

On je takođe istakao da ni “opštinski oci” do sada nijesu pomagali ovaj festival iako su ugovorom bili obavezni, te da od opštine nemaju uplaćen “ni jedan jedini euro”.

Na naše pitanje da li je proteklih dana pratio medijske istupe nekih lokalnih NVO i političkih partija iz koalicione vlasti koje su  digle glas protiv održavanja festivala na Trgu, Bučevac kaže da je očekivao više razumijevanja od svih, počev od građana jer je “ovo ipak fantastična reklama za Herceg Novi, s obzirom da su svi festivali sličnog tipa u regionu – odavno “ugašeni”.

– Sa druge strane,  sa vlasnicima lokala na Trgu postigli smo dogovor oko održavanja festivala još ove godine. Ukoliko opština sljedeće finansijski ne pomogne festival kako bi se održao na Kanli-kuli ponudićemo  ga nekoj drugoj primorskoj opštini – kategoričan je Bučevac. Podsjeća i da je tokom osamnaest godina duge tradicije “Skala”, koncertno-muzička agencija “Sunčane skale” uložila 7 miliona eura, što je zaista kapitalna investicija u promociji jednog grada.

skale_prilazInače, festival će, kao i prethodnih godina, trajati dvije večeri, koju čine “Veče novih zvijezda” i “Pjesma ljeta”. Prve večeri nastupiće 20 takmičara, od kojih 7 iz Crne Gore, 13 iz ostalih zemalja bivše Jugoslavije. Iako je kao jednu od nagrada za pobjedu u crnogorskom talent-programu “Let ka zvijezdama” dobio učešće na Sunčanim Skalama, Draško Đukić neće biti jedini iz tog serijala kojeg ćemo gledati večeras. Naime, iste večeri nastupiće još tri lica iz tog serijala: Tea Šufta, Dušan Mandić Šejn, i Dragana Rakčević, koja je i ranije pjevala na “Skalama”. Iz Crne Gore večeras predstaviće se još i Andrea Vešović, prošlogodišnja učesnica “Skala”, Eva Papović, kao i Dragica Bojanić koja se prije dvije godine takmičila u emisiji “Pjevač” na RTV “Atlas”. Kao i prethodnih godina, pobjednik ove večeri nastupiće i u finalnoj – “Pjesma ljeta”.

Pored Ivane Martinović i Mića Vujovića, na “Pjesmi ljeta” nastupiće i Kaja sa grupom “Dobri momci”.

Od “zvučnijih” imena ex-yu estrade pojaviće se hrvatski “Magazin” i Slovenka Nuša Derenda, koja je Sloveniju predstavljala na “Eurosongu” 2001. godine i osvojila visoko 7. mjesto. Pored njih, nastupiće i gosti iz Turske, Njemačke, Norveške, Azerbejdžana, Austrije.

Osamnaeste “Skale” počinju večeras u 21 čas na trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom, a prenosiće se direktno širom bivše Jugoslavije i Evrope.skale_bina2012_2

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code