Početna Kultura Buksovci na Sarajevo Film Festivalu

Buksovci na Sarajevo Film Festivalu

1

Film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” poslije uspješne svjetske premijere u Herceg Novom predstavlja se regionu na prestižnom Sarajevo Film Festivalu, u okviru selekcije Predpremijere.

Riječ je o selekciji 29 filmova iz regiona i ostatka Evrope koji svoj bioskopski život počinju na jesen.

“Obradovao nas je poziv organizatora SFF-a, jer dolazi, ipak, od najprestižnijeg festivala u regionu. Organizovani crveni tepih, medijski nastupi i sastanci sa filmskim radnicima koji se bave prikazivanjem i distribucijom filmova je ono što spaja glamur i poslovni aspekt promocije filma. Sve je to uvod u pravi život filma na jesen, a to je prikazivanje početkom oktobra prvo u Crnoj Gori, a par sedmica kasnije i u Srbiji, BiH i Hrvatskoj”, kazao je tim povodom režiser Zoran Marković Zonjo.

Po protokolu festivala ekipa filma “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” bi trebalo u Sarajevu izaći na crveni tepih u subotu 12. avgusta oko 19.30 sati ispred Narodnog pozorišta, a gala  premijera biće upriličena u 21.45 sati u Multiplex Cinema City – Sala 1.

“Poslije projekcije idemo svi na povratnički koncert Letu Štuke u Dom mladih. Dino Šaran je, inače, autor pjesme ’Zemlja gori’ koju je snimio sa Dubiozom kolektiv a koja se premijerno našla u filmu. Za tu pjesmu na jesen planiramo snimiti spot koji će biti lansiran neđe oko podgoričke premijere filma. Soundtrack filma ćemo objaviti na CD-u u isto vrijeme”, istakao je Zonjo.

Muziku za Slučajeve pravde je radio Nemanja Nedeljković iz niškog hip-hop dvojca Stereo Banana, dok se pored dueta Letu Štuke i Dubioze u filmu čuje i jedna pjesma mostarske grupe Zoster.

1 komentar

  1. hercegnovska premijera nije bila narocito uspjesna, publika je izlazila sa filma, toliko je los.
    bila je inicijalno dobro posjecena, to da.

    14
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code