BUKU KONTROLIŠU I SANKCIONIŠU DVIJE EKIPE KOMUNALNE POLICIJE

BUKU KONTROLIŠU I SANKCIONIŠU DVIJE EKIPE KOMUNALNE POLICIJE

126
0
Podijeli

ljepsastranaSvi koji posjeduju ugostiteljske lokale u kojima se emituje muzika pribavili su neophodne elaborate o akustičnim zonama, a dva su privrednika već sankcionisana. U narednim danima kontrole kao i sankcionisanje biće pojačani. Ovo je za Radio Jadran potvrdio načelnik Komunalne policije u Herceg Novom, Zoran Bijelić, ističući da će i ekipe za kontrolu jačine muzike biti u većem broju, kako bi se teren obišao što kvalitetnije.
“Ustanovili smo proteklih dana da jedna osoba iz te agencije ne može da “pokrije” čitavu teritoriju opštine, tako da su angažovana još dva lica koja idu sa dvije ekipe Komunalne policije i rade na sankcionisanju”. Uprkos ovome, prema riječima mještana i turista u Novom, kojih je svakim danom više – muzika u večernjim časovima i dalje je nesnošljiva, što najbolje osjećaju oni u priobalnim pojasu, mada ništa lakše ne spavaju i oni u naseljima iznad magistrale.
Ono što je takođe evidentno posljednjih dana jeste i pojava reklamiranja programa sa brodica, koji iako tiše nego lani, ipak, promiču kontroli. Bijelić kaže da čine sve da se i to u potpunosti sankcioniše.
“Dešava se da i mi čujemo to oglašavanje, ali ponekad prođe i sat dok uspostavimo saradnju sa Upravom policije i konkretno djelujemo. Takvo oglašavanje, ipak, je koliko toliko suzbijeno”.
Uprkos i brojnim pritužbama Novljana i gostiju na preglasnu muziku stanje još uvijek nije alarmantno, smatraju u novskoj komunlanoj policiji.
– Upoređujući sa ostalim primorskim gradovima, mi smo u mnogo boljoj situaciji – smatra Bijelić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code