Početna Društvo Bura duva do 110 km/h, za sada bez prijava materijalne štete

Bura duva do 110 km/h, za sada bez prijava materijalne štete

0

Orkanski vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, koji je počeo da duva sinoć nešto iza 23h najjače udare na hercegnovskoj rivijeri dostizao je jutros u 7 kada je duvao 31m/s odnoso 110km/h. Za sada nema prijava materijalnih šteta, osim na zelenom fondu.

Iz Hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje za pomorce na udare vjetra od 40 do 85 čvorova, more valovito do uzburkano. U narendih 24 časa zadržaće se sjeverni i sjeveroistočni vjetar od 18 do 30, a na udare od 40 do 85 čvorova, u slabljenju tek tokom noći. More 4-5, na otvorenom ponegdje i 6, tokom noći u smirivanju. Vidljivost 10-20 km.

Kako su za Radio Jadran kazali u Službi zaštite i spasavanja, jednu “ozbiljniju” intervenciju imali su sinoć na Mokrinama, kada se zbog žara od paljenja rastinja prethodnog dana razbuktao plamen, ali je incident prošao bez materijalne štete.

Ostale intervencije bile su po gradu, odnosno u blizini zgrade Opštine, gdje je palo drvo, kao i iposd parka Boke. Na obje lokacije pripadnici Službe su drveće uklonil s puta i oslobodili prolaz.

Grad tokom noći nije pretrpio nikakve štete, potvrdila nam je i načelnica Službe komunalne policije, Marija Andrić. Prema njenim riječima jedina šteta je na rastinju, odnosno drveću i to u ulicama Bata Vrankovića, Njegošeovj, kao i u Kumboru kod hotela Xanadu, na Zmijicama, u Baošićima u blizini crkve Svetog Nikole.

Uklanjanje grana i drveća obavili su zaposleni Komunalno-stambenog, kao i pripadnici Službe zaštite i spasavanja.

Iz jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić” kazali su za Radio Jadran da nema pokidanih vezova, kao ni štete na jedrilicama i barkama na suvom. Izdržali su vezovi za brodove i u Gradskoj luci, ističe direktor Božo Ukropina.

– Nismo imali problema, bura je za nas samo neprijatan vjetar, mi smo zaštićeni od bure i tramuntane. Stanje je redovno. Jedino ne znamo kako će biti sa linijom Rose-Škver koju održava brod Loro, jer su udari vjetra žestoki, a najavljeno je i pojačanje oko 13 časova – navodi on.

Zbog olujnog, a na udare i orkanskog vjetra tokom noći i jutra u više navrata dolazilo je do prekida u napajanju električnom energijom, kao i na novskom djelu Luštice. Žanjic od sinoć nema struju, kazali su nam iz DVD Luštica. Do ovog momenta nijesmo uspijeli da dobijemo dežurne u Elektrodistribuciji radi detaljnijih informacija o stanju na mreži.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code