Čak 11 medalja za Vinariju-vinski podrum Delić u Novom Sadu

Čak 11 medalja za Vinariju-vinski podrum Delić u Novom Sadu

5
Podijeli

Hercegnovska Vinarija – vinski podrum Delić sa Tople 3, osvajač je nevjerovatnih 11 medalja za kvalitet vina i jakih alkoholnih pića na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, u okviru 96 ocjena kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića.

Na najvećoj manifestaciji te vrste u Jugoistočnoj Evropi, Podrum Delić  se predstavio sa čak 13 uzoraka – 11 vina i 2 jaka alkoholna pića.

Picerija i restoran

– Služba za ocjenu kvaliteta na sajmu obavijestila nas je da smo predloženi za veliki šampionski pehar sajma. Osvojili smo 7 zlatnih i 4 srebrne medalje za vina. U toku je ocjena jakih alkoholnih pića, učestvujemo sa 2 uzorka: domaća lozova rakija i domaći brendi – kazao je Radiju Jadran, izvršni direktor vinarije, Aleksa Delić.

Zlatnim medaljama nagrađena su 4 crna vina: Novski Vranac, Novski Merlot, Cabernet sauvignon i njihov poznati grand couvert “Vukodo”.

Od bijelih vina, nagrađeni su: Chardonnay koalicija, žilavka klasik i tamjanika, dok su srebrne medalje osvojili 2 rozea “Opolo”, zlatna žilavka i tamjanika 2017.

– Uspjeh je tim veći, što je na sajmu, sa 9 vina učestvovala i najveća vinarija u Jugoistočnoj Evropi “Tikveš” iz Kavadaraca-Makedonija, sa produkcijom i opremom za 35 miliona boca, koju savjetuje jedan od najboljih enologa svijeta, Filip Kambi. Nadamo se dobrim vijestima poslije ocjene naših jakih pića, posebno brendija – dodao je Delić.

Poslije uspjeha na splitskom sajmu, ovim je Podrum Delić nastavio uspješno da prezentuje vinski potencijal Herceg Novog i Crne Gore.

Podsjetićemo da se Vinarija Delić prošle godine prvi put predstavila na novosadskom sajmu, na kojem je proglašena za apsolutnog pobjednika, osvojivši tada veliki šampionski pahar, pet zlatnih i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

Podrum Delić je najmlađi registrovani proizvođač vina i grožđa u Crnoj Gori. Posjeduju moderne vinograde sa preko 5.500 čokota visokokvalitetnih sorti opremljenih sistemom navodnjavanja kap po kap. Vinograd na površini od hektara nalazi se u Trebinju.

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code