Početna Društvo Čak 1276 vozača sankcinisano tokom vikenda, 41 lišen slobode

Čak 1276 vozača sankcinisano tokom vikenda, 41 lišen slobode

3

Jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći nejteže prekršaje i pored najavljenog pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju.

Tako se samo tokom prethodnog vikenda u Crnoj Gori dogodilo čak 33 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice smrtno stradalo, četiri lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok su njih 23 zadobila lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Posebno zabrinjava činjenica da je zbog počinjenih prekršaja sankcionisano 1276 vozača, a da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 41 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

Riječ je o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na “punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i tome slično.

Iz policije podsjećaju da ni u bilo kojoj drugoj državi, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna niti realna mogućnost da na svakoj kritičnoj ili opasnoj dionici puta bude fizički prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, prilagodili brzinu i svoje ponašanje u saobraćaju.

Zbog toga, još jednom apeluju na vozače da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju, dok će službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastojati da, kroz pojačano prisustvo, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

3 Komentari

  1. A sto ne kazaste da je vecina prekrsaja koje pisete trenutno vezana za protestne voznje ili auto litije kako to neko voli nazvat i da su oni posebno na meti saobracejne policije i da se naplacuje i kazna za upaljena sva cetri zmigavca u voznji itd ?

    19
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code