ČAK 60,6% ANKETIRANIH POSJETILACA PORTALA RADIJA JADRAN SMATRA DA MAMULA TREBA DA...

ČAK 60,6% ANKETIRANIH POSJETILACA PORTALA RADIJA JADRAN SMATRA DA MAMULA TREBA DA BUDE MUZEJ

149
0
Podijeli

Ako je suditi po rezultatima ankete na sajtu Radija Jadran, najviše posjetilaca smatra da ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula treba da bude Muzej.

U anketi se izjasnilo 1024 posjetilaca Jadranovog portala, koji su glasali za jednu od opcija, koje smo ponudili da Lastavica sa tvrđavom Mamula bude: muzej, hotel ili da ostane zapuštena kao i da sad. Njih 60,6,% smatra da je najbolje riješenje da na Mamuli bude svojevrstan Muzej, odnono 621 anketiranih.
Da bi tu bilo dobro sagraditi hotel, glasalo je 170 ili 16,6%, dok ima i onih koji misle da je najbolje da Mamula ostane zapuštena kao do sada i za tu vartijantu su bila 233 glasa ili 22,8 %.
Jadranova anketa je počela 4. februra kada je i pokrenuta akcija za spas ostrva, pojavljivanjem FB grupe „Neka se čuje krik za spas Mamule”. Za samo nekoliko dana u grupi je bilo 12.000 građana. Poruke i tekstovi podrške stizali su sa svih strana, pa čak i iz regiona, kao i od velikog broja NVO.
Organizovano je i javno potpisivanje peticje na novskom Škveru, kao i na punktovima u Herceg Novom, Podgorici, Kotoru. Uslijedilo je i vanredno zasjedanje SO, na kome su izglasani zaključci, koje su i predložili članovi FB grupe, u nešto izmjenjenom obliku. Traženo je da se obustavi tender za zakup i turističku valorizaciju Mamule.
E-peticija za obustavljanje međunarodnog javnog tendera za davanje u zakup lokalieta Lastavica sa tvrđavom Mamula, postavljena je i na sajtu Vlade i do sad je potpisalo 1.408 građana, a do njenog zaključivanja su ostala još 22 dana.
Uslov da se ovo pitanje ponovo nađe pred Vladom je da peticiju potpiše 6.000 građana Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code