Čak šest trka nove Lazure novske sky mini trail lige

Čak šest trka nove Lazure novske sky mini trail lige

2
Podijeli

Lazure novska sky mini trail liga u trećem izdanju kreće krajem decembra, u organizaciji NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, a uz podršku Lazure Marina & Hotel i Suplement store Montenegro.

Ove godine na programu je 6 kola, odnosno 6 trka različitog formata, najavljuje jedan od organizatora, Saša Kulinović:

Picerija i restoran

– Liga će se sastojati od 6 kola u kojima želimo da širu javnost upoznamo sa svim disciplinama koje obuhvataju trail running i sky running trke, naravno, u mini obliku, prilagođenom svima koji žele da se okušaju u ovom sportu. U dva izdanja smo imali već veliki odziv u cijeloj Boki, Budvi, Cetinju, Podgorici, Baru i Dubrovniku. U takmičenju je učestovalo nekoliko stotina takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji – objašnjava on.

Kako ističe, cilj je uvijek „napraviti korak naprijed“, zbog čega su ove godine planirali da isprave sve nedostatke koji su primjećeni tokom predhodnih takmičenja.

– Želja nam je da okupimo što veći broj početnika, ali i da potenciramo edukaciju trkača u kontekstu obavezne opreme, njene nabavke, sistema treninga, naravno, da promovišemo kompletno zaleđe Herceg Novog, a posebno planinu Orjen – navodi Kulinović.

Liga od 6 kola počinje 29. decembra i trajaće do maja, kada je planirana i svečana dodjela medalja i nagrada najboljima.

Raspored:

 1. kolo 29. decembar Mini trail Borići – Vratlo – Borići
 2. kolo 13. januar Night Mini Vertical Radoštačko Sedlo
 3. kolo 2. februar Snow trail Vrbanj
 4. kolo 16. mart Sky mini race Topla – Sv. Ilija (Mokrine) – Topla
 5. kolo 20. april Mini vertical Spile
 6. kolo 4. maj Sky Mini Extreme Kameno (Čakotin) (Ceremonija dodjele medalja)

Organizatori ističu dosadašnju odličnu saradnju sa privrednicima i ugostiteljima iz mjesta u kojima su održavane trke i nadaju se boljoj.

Svi učesnici prijavom, koja će biti online, saglasni su da na trku dolaze i učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost. Prije svake trke potpisaće i izjavu. Organizator zbog nepredviđenih događaja i u slučaju više sile ima mogućnost promjene datuma trke, zamjene dvije trke, promjene rute trke ili u krajnjem slučaju da odložiti trku.

Bodovaće se svi trkači koji učestvuju na bilo kojoj od trka i biće uneseni u konačan plasman.

Svaka trka nosi sljedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje.

Od 6 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak, koji će biti poseban za žene i muškarce. Posljednja trka Kameno (Čakotin) Sky Mini Extreme biće bodovan sa +20% bodova. Poslije 6 kola, najboljima u muškoj i ženskoj konkurenciji biće dodjeljene medalje za prva tri mjesta.

Svaka trka biće najavljena na na Facebook stranici NVO Orjen Outdoor, a trkači će blagovremeno biti obaviješteni o trasi, dužini i visinkoj razlici, kao i o svim potrebnim detaljima vezanim za svaku trku posebno. Mjerenje vremena biće elektronsko, okrepa u vidu voća, čokoladica, vode i soka.

Kontakt: Saša Kulinović / NVO „ORJEN OUTDOOR“/ E mail: orjenoutdoor@gmail.com /Tel, Viber: +38269/603-389

2 Komentari

 1. drugari, maskota vam je simpaticna, al za ta slova ispod unajmite dizajnera da vam malo to upristoji. Super bi izgledalo sa ljepsom tipografijom. eto, prijateljski savjet

  5
  2

Ostavite komentar

*

code