“CAMELLIA TROPHY” – ZA KRAJ FEŠTE OD KAMELIJA

“CAMELLIA TROPHY” – ZA KRAJ FEŠTE OD KAMELIJA

161
0
Podijeli

camellija_trophySusreti ribara biće orgnaizovani treći put za finiš fešte od kamelija. Prema riječima predsjednika upravnog odbora udruženja “Kamelija”, Romea Mihovića, ove godine na “Camellia trophy” očekuju učešće preko dvadeset ribara sa  barkama, koliko ih je bilo proteklih godina. On takođe navodi da u potezu od Veriga do Kotora postoji oko 70 barki.

Program počinje u nedjelju ujutro, oko 6 časova, okupljanjem ribara sa drvenim barkama na stolivskom mulu. Nakon toga slijedi ribanje u akvatoriju ispred Stoliva, potom povratak, mjerenje ulova i mala jedriličarska regata.

U 11 časova planirano je takmičenje u veslanju i defile drvenih barki, nakon čega slijedi i svečano proglašenje najuspješnijih učesnika. Dodjela trofeja biće upriličena u bašti Doma kulture, u centru Stoliva. Kako navodi Mihović, to će ujedno biti i prilika da vlasnici drvenih barki razmjenjuju iskustva kao i da čuju stručne savjete barkariola u održavanju barki.

Picerija i restoran

Mihović posebno ističe da organizovanje ovakvog susreta predstavlja napore za očuvanje naših tradicionalnih vrijednosti. Drvena barka je svakako jedan od njih. Ona vapi za očuvanjem i “produžavanjem života” na ovim prostorima, smatra Mihović.

Organizovanjem ovog ribarskog susreta završava se fešta od kamelija u Stolivu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code