Početna Naslovna “Carine” planiraju izgradnju još dva hotela na rivijeri

“Carine” planiraju izgradnju još dva hotela na rivijeri

12

Kompanija Carine planira izgradnju još dva hotelska objekta na rivijeri, u Kumboru i Đenovićima, čime će pod tim brendom, možda već od sljedeće godine, poslovati 4 odnosno 5 hotelskih objekata u Herceg Novom.

Prema riječima vlasnika kompanije, Čeda Popovića, pri kraju je izrada idejnog rješenja za hotel koji bi trebalo da se gradi u Đenovićima i ukoliko sve bude išlo po planu, bez administrativnih zastoja, gradnja bi mogla početi već na proljeće sljedeće godine. Čišćenje i priprema terena mogla bi krenuti i ranije, potvrdio je u razgovoru za Radio Jadran Popović.

„Kompanija je proteklih dana kupila još jednu parcelu u blizini Hotela Kumbor, tako da i tu imamo u planu izgradnju nekog depadansa ili nešto slično, vidjećemo. To je mala lokacija od 3 hiljade kvadrata“, naveo je Popović.

Kad je riječ o drugoj lokaciji u Đenovićima, Popović pojašnjava da je riječ o prostoru površine oko 11 hiljada kvadrata, na kojoj je planiran hotel sa 5 zvjezdica. Prema prvim procjenama, ulaganje u novi hotelski objekat visoke kategorije bilo bi između 20 i 25 miliona eura.

Od tri hotela kompanije Carine u Bijeloj i Kumboru, trenutno rade dva, Park i Kumbor, dok je Delfin zatvoren završetkom glavne turističke sezone. Oni bi trebalo da budu operativni do početka novembra, nakon čega će uslijediti „zimska pauza“ koja će biti iskorišćena za manje intervencije – uređivanje soba i zajedničkih prostorija, kako bi objekti ponovo bili spremni za otvaranje, najvjerovatnije u martu sljedeće godine.

Posjeta svim objektima tokom glavne sezone premašila je očekivanja menadžmenta kompanije, s obzirom da ukupna situacija nije bila obećavajuća u predsezoni. Prema dosadašnjim parametrima, uspjeli su da ostvare promet na nivou od oko 60% sezone iz 2019. godine, kaže za Radio Jadran Popović:

„Posjeta je bila duplo bolja od onoga što smo očekivali. Sva tri hotela bila su otvorena, goste još imamo u hotelima Park i Kumbor, što je u podsezoni vrlo pozitivno. Imamo naše „stare“ goste sa zapadnih tržišta – Francuze, Njemce. Naravno, kapaciteti nijesu sto posto popunjeni, što nije ni za očekivati u ovom periodu. Ali, Hotel Kumbor će sigurno raditi do 15. – 20.oktobra, a Hotel Park do kraja oktobra“, kazao je Popović.

Kad je riječ o strukturi gostiju, hotelski kapaciteti „Carine“ nijesu izuzetak. Kao i u ostalim objektima, najviše gostiju proteklog ljeta bilo je sa regionalnih tržišta:

„Mada, imali smo jedan značajan dio gostiju sa tržišta Ukrajine i Kazahstana, oko 40%“, precizirao je Popović.

U skladu sa neizvjesnom situacijom u predsezoni i najavama za ostatak sezone, cjenovna politika morala je biti korigovana. Naš sagovonik navodi da su cijene u jednom periodu bile za 50% niže u odnosu na uporednu 2019. godinu, nakon čega su ponovo izmijenjene.

Popović je istakao da svi zainteresovani za rad u hotelima kompanije Carine već sada mogu doći u neki od objekata da se informišu i budu angažovani.

„Mi već ovih dana primamo radnike za iduću godinu. To znači da će ti radnici biti angažovani i preko zime i primati novčanu naknadu, jer naš je plan, ako sve bude bilo kako treba, da u martu počnemo sa radom“, zaključio je Popović.

12 Komentari

 1. Malo previše hotela se paravi za mala mesta kao što su Kumbor i Đenovići, koji oskudevaju i sa plažama, parkingom za goste hotela koji onda parkiraju na ulici…..I objekti su mu previsoki za mediteranska mesta, naročito što su pored obale, neka pogledaju neke druge objekte u svetu pa uklope u ambijent, da bude mediteranski malo.

  32
  2
 2. Neka gradi ali ne megalomanski!!! Od dozvoljenoa 4 nivoa u Kumboru je izgradio 7???
  Zakonom obavezna tabla sa informacijama o projektu i spretnosti nije postojala!? Radnici su radili bez osnovne zaštite na radu ! Čovjek je poginuo prilikom izvodjenja radova!!! I opet ništa…Dje je bila gradjevinska inspekcija????
  Zaklonio je pogled kućama u Kumboru i hotelu One and Only ! Nasuo je enormnu kolicinu pijeska i suta u more i napravio ogromnu veštačku plažu za svoj hotel? Zar to nije zabranjeno i nije devastacija prirode i okoline?? Isto plažno kupaliste je ogradio opet megalomanski tako da ga barkama treba obilaziti u veoma velikom luku. I opet ništa…? Ivi kažete da gradi!!
  SRAM TE BILO KATIĆU!!!!!

  40
  5
  • Овај “стари кумборанин” није начисто шта хоће. Ако је стар нека иде у дом за старе. Код њега су највјероватније становали радници када се градио хотел. Да је среће да има још који Поповић. ЧЕДО само напред Брате.

   11
   38
 3. Da je vise Ceda bolje bi bilo za cijelu Crnu Goru. Mozda je na mufte odradio privatizaciju ali je jedini koji je te pare ulozio u Crnu Goru i zaposlio ljude. Ne moze ponijeti hotele koje je napravio.
  Svaka cast,samo naprijed. Da je srece da je on uzeo Boku

  17
  37
 4. Čedo je legenda, ako on ne ozivi turizam u HNovom nece niko sigurno.
  Puštite se suplje price porto novi i luksuza koji nam nista ne donosi.

  ČEDO ZA PREDSJEDNIKA!!!

  12
  34
 5. Cedo je posten covjek. A Katic je pametan covjek sto ga je primio na pravu stranu jer normalni ljudi to tako rade a ne da se inatis sa investitorom. sad ga prozivaju sto je bio za dps a po meni je to glupost i nikad nije kasno da se misli casno!

  28
  58

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code