“CASTELE NUOVO” NA FESTIVALU KLAPA U STOŽICAMA NASTUPA ZA CRNU GORU

“CASTELE NUOVO” NA FESTIVALU KLAPA U STOŽICAMA NASTUPA ZA CRNU GORU

119
0
Podijeli

klape stoziceBokeljska klapa “CASTELE NUOVO” večeras će premijeno izvesti kompoziciju pijanistkinje Jovanke Veljović “Sjećanje”. Ovom pjesmom klapa će nastupiti na međunarodnom klapskom festivalu u Ljubljani 16.marta i jedina će predstavljati Crnu Goru.
– Pjesma je posvećena Novljaninu pokojnom Golubu Miloviću. Trebalo je da bude snimljena u njegovoj konobi, no do toga, na žalost nije došlo – rekao je za Radio Jadran član klape, Dušan Tadić koji je uz Anu Ranđić napisao tekst za numeru “Sjećanje”.

klapa catele nuovoNa klapskom takmičenju u Stožicama učestvovaće najmanje po jedna klapa iz pet bivših jugoslovenskih republika, a poziv za učešće Bokeljima stigao je direktno, jer su, kako kaže Tadić, Slovenci od nekoga dobili informaciju da oni posjeduju umjetnički kvalitet za učestvovanje na prvom međunarodnom festivalu klapa u Sloveniji.
Po pravilu festivala jedna pjesma mora biti autorska, a jedna po slobodnom izboru i Tadić smatra da će se ovom novom kompozicijom najbolje predstaviti, jer je po njemu fenomenlana.
Klapa CASTELE NUOVO okuplja deset članova: Antun Milošević, Novica Zečević, Duško Milinović, Dejan Bigaji, Goran Milojević, Predrag Gačić, Zoran Kaluđerović, Ivko Vuksanović, Ilija Vukosavljević i Dušan Tadić. Proteklog ljeta osvojili su nagradu publike na Festivalu klapa u Perastu.
Premijerno izvođenje pjesme “Sjećanje”, uz ostale dobre koje izvodi ova klapa, biće večeras u 21 čas, u konobi “Portun” u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code