CDPR: Konferencija o štetnosti pušenja

CDPR: Konferencija o štetnosti pušenja

1
Podijeli

Jubilarna 15. Crnogorska konferencija o kontroli pušenja pod nazivom „Zdravim srcem u borbi protiv pušenja”, u organizaciji Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR), a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore biće održana sjutra u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović” u Podgorici. Početak je zakazan za 12 časova, najavljeno je iz CDPR-a.

Konferenciju će otvoriti direktorka direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja Crne Gore, dr Mevlida Gusinjac, a učesnici su prim dr Nebojša Bulatović, direktor Klinike za kardiologiju KCCG sa predavanjem „Preporuke za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja pušenje”, kardiohirurg dr Aleksandar Mugoša, predsjednik Ljekarske komore Crne Gore, sa temom „Ja i pušenje” i kardiohirurg dr Aleksandar Radović koji će govoriti na temu „Pušenje i kardiohirurška oboljenja”.

Picerija i restoran

Iz CDPR-a napominju da je Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvioda usvojen prije prije četrnaest godina, odnosno 10. avgusta 2004. godine, dok su u junu 2011, julu 2012. i januaru 2016. godine prihvaćene i njegove izmjene i dopune.

O tome koliko je taj zakon dobar ili loš, da li je koristio ili nije prethodnih četrnaest godina, biće riječi tokom izlaganja eminentnih medicinskih stručnjaka, od kojih će prisutni istovremeno saznati i ono najvažnije, a to je koliko je pušenje štetno za srce i krvne sudove i ukupno po zdravlje.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code