CDPR: Konkurs za likovne i literarne radove osnovaca

CDPR: Konkurs za likovne i literarne radove osnovaca

0
Podijeli

Povodom Svjetskog dana protiv pušenja 31. maja, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica tradicionalno, sedamnaesti put organizuje Nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

SZO je za ovogodiđšnju temu Svjetskog dana borbe protiv pušenja naslovila „Duvan i bolesti srca” -„Tobacco and heart disease”.

Picerija i restoran

– Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2018. godine. Tema našeg ovogodišnjeg sedamnaestog nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je: „Zdravim srcem crtam i pišem u borbi protiv pušenja”- navode iz CDPR.

Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj 5 (pet), a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok bi literarni radovi trebalo da budu napisani najduže na dvije stranice.

Radove na Konkurs koji je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola od 15. aprila do 15. Maja , treba slati naadresu: JU Dječji savez Podgorica – ulica Bokeška br. 2, 81000 Podgorica.

Tročlani žiri će odabrati po tri najbolja rada iz obje oblasti i nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši.

Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obje konkurencije, obezbjedio je CDPR u vidu kompleta CD-a, kao i knjiga – monografija slikara u saradnji sa Crnogorskom akademijom za nauku i umjetnost (CANU).
Nagrade će biti dodijeljene na izložbi najboljih i izabranih radova, koja je predviđena da bude održana na sam Svjetski dan borbe protiv pušenja u jednom od izložbenih prostora u Podgorici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code