Početna Sport CDPR: Košarkom protiv pušenja

CDPR: Košarkom protiv pušenja

0

Tradicionalni međunarodni košarkaški turnir za pionire „Herceg Novi 2018”, koji organizuje Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK AS, a povodom Međunarodnog dana mladih biće odigran sjutra u Sportskom centru Igalo. Početak je zakazan za 18 časova.

Međunarodni dan mladih, čija je ovogodišnja tema na globalnom nivou: „Bezbjedni prostori za mlade” – („Safe spaces for youth”) obilježava se već devetnaesti put Odlukom Generalne skupštine UN od 1999. godine.

Picerija i restoran

– Pored obilježavanja ovog značajnog datuma, turnir takođe predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka raznih vrsta kancera (osobito kancera pluća), ali i drugih teških bolesti (osobito bolesti srca i krvnih sudova) – poručuju iz CDPR-a.

Učesnici tradicionalnog međunarodnog košarkaškog turnira su: KK AS iz Herceg Novog, KK Grbalj iz Radanovića (Kotor), KK MNE iz Nikšića i KK Leotar iz Trebinja (Republika Bosna i Hercegovina). Nastupaće igrači rođeni 2005. godine.

CDPR će pobjednika turnira nagraditi velikim peharom koji im ostaje u trajnom vlasništvu, drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu takođe prigodnim peharima, dok će na kraju pored proglašenja najboljeg strijelca, treneri ekipa učesnika turnira odabrati najboljeg igrača i najbolju petorku turnira.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code