CDPR na susretu vinara u Primoštenu: Vino je hrana i lijek, ako...

CDPR na susretu vinara u Primoštenu: Vino je hrana i lijek, ako se pije umjereno

0
Podijeli

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) učestvovaće na 27. Međunarodnom susretu vinara “Sabatina 2017”, od 2. do 5. novembra u Primoštenu u Hrvatskoj, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, pod visokim pokroviteljstvom hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, najavili su iz ove organizacije.

Na početku susreta predviđena je svečanost povodom 110 godina Zadružnog saveza Dalmacije. Biće priređen Okrugli sto o zadrugarstvu, zatim uvijek interesantna i atraktivna radionica prof dr Bernarda Kozine, kao i radionica “Wine Gastro Show”.

Picerija i restoran

Biće predstavljene i nove knjige: “Sorte vinove loze Hrvatskog zagorja”, “Izvorne hrvatske sorte vinove loze” i “Atlas vinogradarstva i vinarstva Dalmacije”.

Istovremeno za vrijeme manifestacije, u subotu 4. novembra o za učesnike je planiran interesantan studijski obilazak uz upoznavanje privrednih i kulturno – istorijskih znamenitosti Primoštena, zatim čuvenih vinograda Bucavac i “Kamenih čipki”, kao i Primoštena Burnog i Etno sela Jurlinovi dvori. Prilikom boravka na “Sabatini 2017” predstavnici CDPR-a će predstaviti crnogorskoj javnosti dobro poznati edukativni materijal “Grožđe – hrana i lijek” i “Vino – hrana i lijek” i podijeliti ga učesnicima. U brošurama su objašnjena sva ljekovita svojstva grožđa i vina, sastav i koristi, kao i njegovo preventivno dejstvo u borbi protiv raznih oboljenja, uključujući kancer i oboljenja srca i krvnih sudova.

Od davnina je poznato, tačnije iz Biblije: “Vino je život čovjeka, ako ga pije umjereno”, podsjećaju iz CDPR-a.

Međunarodni susret “Sabatina 2017” je istovremeno prilika da CDPR, koje propagira pravilnu i zdravu ishranu, uz zdrave stilove života i konstantnu fizičku aktivnost, predstavi svoje djelovanje. Iz Crnogorskog društva za borbu protiv raka naglašavaju da je prevencija na ovaj način uz pravilnu i zdravu ishranu, kao i stalnu fizičku aktivnost prvi i osnovni štit u borbi protiv ove opake bolesti.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code