Početna Kultura CDPR: Nagradni konkurs za osnovce “Moje veliko NE za duvan, pušenje i...

CDPR: Nagradni konkurs za osnovce “Moje veliko NE za duvan, pušenje i bolesti pluća”

0

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR), u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, tradicionalno organizuje 18. nagradni konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Stalni povod konkursa je Svjetski dan borbe protiv pušenja – 31. maj, za koji je SZO odredila temu „Duvan i zdravlje pluća” (World No Tobacco Day – 31. May 2019: „Tobacco and lung health”).

– Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2019. godine. Tema našeg ovogodišnjeg osamnaestog nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je: „Moje veliko NE za duvan, pušenje i bolesti pluća”- navode iz CDPR-a.

Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj 5 (pet), a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok bi literarni radovi trebalo da budu napisani najduže na dvije stranice.

Radove na Konkurs koji je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola, od srijede 10. aprila do srijede 15. maja,  treba slati na adresu: JU Dječji savez Podgorica – ulica Bokeška br. 2, 81000 Podgorica.

Tročlani žiri će odabrati po tri najbolja rada iz obje oblasti i nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši. Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obje konkurencije, obezbijedio je CDPR u vidu kompleta CD-ova, kao i knjiga – monografija slikara u saradnji sa Crnogorskom akademijom za nauku i umjetnost (CANU).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code