CDPR: Pokloni za blagdane Domu za stare u Petrovcu

CDPR: Pokloni za blagdane Domu za stare u Petrovcu

1
Podijeli

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) tokom blagih dana, od 25. decembra, kada Božić slave vjernici po gregorijanskom kalendaru, do 7. januara, kada ga slave oni koji poštuju stari Julijanski kalendar, tradicionalno posjetili su Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke, na čelu sa upraviteljicom samostana Sveti Vid, m. Benediktom. (majkom?)

Posjeta je iskorištena kako bi časnim sestrama uručili donaciju koju čini komplet knjiga jedinog dobitnika Nobelove nagrade sa ovih prostora, velikog književnika i diplomate Iva Andrića, koji će koristiti istovremeno pacijentkinje Doma, kao i časne sestre, sapoštili su iz CDPR-a.

Picerija i restoran

Knjigama koje donose svake godine obogaćuje se knjižni fond Doma za stare, što svakako predstavlja pomoć u daljem radu. Uz knjige, tu su i paketi sa slatkišima i konditorskim proizvodima, za sve pacijentkinje Doma i časne sestre koje ih čuvaju.

– Takođe se nadamo da posjetom i slatkom donacijom u ovim blagim prazničnim danima pokazujemo starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni, da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu – ističe se u saopštenju.

Upraviteljica Samostana Sveti Vid i Doma za stare m. Benedikta, znajući za to, u ime svih časnih sestara i pacijentkinja Doma, toplo je zahvalila na posjeti, kao i donijetim darovima.

CDPR na ovaj način koristi prigodnu priliku da u okviru skromnih mogućnosti pomogne ustanove koje se bave zdravstvenim ili socijalnim radom, kao što je i Dom za stare u Petrovcu.

Istovremeno, kako kažu, nadaju se da će to uspjetvati, kako u ovoj godini, tako i u budućnosti, koliko to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti.

– Na taj način pomažemo svima kojima pomoć nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla – zaključuju u saopštenju aktivisti CDPR-a.

1 komentar

  1. Lijepo i plemenito,treba se sjetiti nasih casnih sestara,koje njeguju bolesnike i zrtvuju sebe,radi drugih.
    Sjecam se kada je Novi imao preko 25 sestara u samostanu Sv.Antuna,a njih 17 je radilo u tadasnjem Zavodu Igalo.Nazalost ostase samo dvije.

Ostavite komentar

*

code