Početna Politika CDU: HAOTIČNO STANJE U HERCEG NOVOM PRED SEZONU

CDU: HAOTIČNO STANJE U HERCEG NOVOM PRED SEZONU

0

Opštinski Odbor Cdu Herceg Novi podsjeća lokalnu upravu Herceg Novog na ozbiljno kašnjenja priprema za tekuću turističku sezonu.

Kako se navodi u saopštenju, lako je ustanoviti da ništa nije urađeno na uređenju i vraćanju u nekadašnje stanje šetališta i priobalnih komunikacija poslije radova na projektu kanalizacione i vodovodne mreže.
Stupanjem na dužnost, novi gradonačelnik je obećao građanima da će radovi biti obustavljeni 1. aprila, a sve dovedeno u pređašnje stanje do 1. maja. Prije deset dana na Radiju Herceg Novi on je istakao da će sve biti sređeno do 7. juna. Danas je već kraj maja, a na rivijeri od Kumbora do Bijele je haotično stanje – isto kao u ovo doba prošle godine, podsjećaju iz CDU-a.
Sada hercegnovska opozicija kritikuje aktuelnu vlast na isti način kao što su oni njih kritikovali pred prošlu sezonu, upozoravaju iz CDU-a. Stvari su jasne: samo su zamijenjene pozicije, a stanje je ostalo isto. Dokle će Herceg Novi ovako, pitaju iz ove partije.
Pored ovoga, posebno zabrinjava činjenica da niko i ne pominje pitanje odgovornosti zbog stanja u vezi realizacije ovog, za Herceg Novi, veoma važnog projekta. Ovdje se prvenstveno misli na prethodnu gradsku upravu. Još više čudi što niko ne poziva na odgovornost izvršnog direktora Društva za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture opštine Herceg Novi.
Sljedeća tačka na ovom tužnom spisku je činjenica da je aktuelna koaliciona vlast obećavala da će učiniti značajne – kako kadrovske, tako i organizacione – promjene u Parking servisu. „Uz priču o Parking servisu uvijek su išle riječi “neustavno” i “nezakonito”. Danas, nakon četiri mjeseca funkcionisanja koalicione vlasti, Parking servis niko i ne pominje. Niti je imenovan direktor, niti je učinjeno bilo što u korist građana – korisnika usluga parkinga”, apeluju iz CDU-a.
Opštinski odbor Cdu Herceg Novi će u svojim narednim saopštenjima upoznati građane Herceg Novog i Crne Gore o stavovima Cdu povodom toga kako (ne) funkcioniše vlast u našem gradu, navodi se na kraju saopštenja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code