Bez radova i semafora na magistrali dok ne prođe Cecin koncert

Bez radova i semafora na magistrali dok ne prođe Cecin koncert

30
Podijeli

Rekonstrukcija 2,2 km duge dionice magistralnog puta od Servisne zone do Tatar bašče danas je prekinuta. Nema semafora na ovoj trasi u Igalu, koji su proteklih više od mjesec regulisali naizmjenični protok sobraćaja. Radovi su privremeno konzervirani.

– Danas i sjutra cijeli dan neće biti radova, saobraćaj će biti dvosmjeran. Tako su nam tražili Komunalna policija i nadležni u Opštini Herceg Novi, jer očekuju veliku posjetu i gužvu na Cecinom koncertu. Morali smo da zatrpamo sve iskope radi dvosmjernog saobraćaja – potvrdili su Radiju Jadran u podgoričkoj kompaniji Tehnoput, koja je izvođač radova.

Picerija i restoran

Rekonstrukcija magistrale biće nastavljena već u nedjelju ujutru, ali u ovoj kompaniji kažu da im je sve dosta iskomplikovalo posao, jer će morati ponovo da rade iskope, što će uticati i na rok.

Tehnoput je izabran na tenderu kao najpovoljniji izvođač, sa kojim je Direkcija za saopbraćaj sklopila ugovor na 1,7 miliona eura. Radovi bi trebalo da traju 150 dana, odnosno 5 mjeseci, s tim što će biti obustavljeni za vrijeme glavne turističke sezone.

Cjelokupna rekonstrukcija puta od skretanja za Servisnu zonu u Igalu do skretanja za Mojdeški put, podrazumijeva novi kolovozni zastor, rigole, ivičnjake na mjestima gdje je neophodno. Takođe i integrisan  novi sistem prihvata atmosferskih voda.Tu su i dva mosta – jedan na petlji i jedan kod skretanja za Mojdež koje bi takođe trebalo rekonstruisati.

30 Komentari

 1. Ma sta je sramota..radnici jadni rade koliko mogu.Meni je ovde glavno putanje hocevli Opstina nadoknaditi troskove izvodjacu zbog ovig zastoja od 2 dana i sto su morali da zatrpavaju put pa ce ga opet prokopavati.To je i jos jedan izdatak po nasoj grbaci plus sto se prolongiraju radovi. U krajnjem to je jos jedno bacanje para zbog jedne kontraverzne folk pevacice.

  22
  11
 2. Cestitke novljanima kojima dolazi MAJKA. Bioloske majke neka se ne osjete zapostavljenim. Ipak dolazi ONA.
  U poslednjih 2019 godina ovo je najveci dogadjaj.SRECNO!!!

  15
  25
 3. Ono je sramota i za drzavu i za grad, kakav primitivan pristup poslu, 5 radnika oko 70 godina ,sa zaostalim i najprimitivnijim alatom rade rekonstrukciju puta. Kome se ovo isplati??? Da li opstinari ovo vide, ili misle da je ovo noralno,kao i njohova rabota

  30
  6
 4. Sramota od radova. Poslije pet popodne ne radi niko. Put treba da se radi uvece u trecoj smjeni. Takodje kroz Igalo treba napraviti dvosmjernu ulicu jednim djelom pored banje i ukloniti parking da saobracaj normalno funkcionise.

  41
  3
 5. Sramota, ne rekonstrukcija to se zove. Mjesec dana protekao, par radnika pored puta, mali bager, iskopali što su oni mogli. Mislim da niko ne zna ni razlog zašto se rekonstruiše taj dio puta kada je bio odličan, da niko zapravo i ne zna ni plan rekostrukcije, da bi mala djeca to bolje izvela. Bruka i sramota. I tako ne mjesecima, već godinama će oni to rovariti, a narod ludjeti, lomiti svoja vozila, do kuće ili posla se satima voziti, zbog nečijeg hira. Ma, sve nam je tako – naopako.

  41
  2
 6. E kukala im majka za 5 mjeseci da nema puta nikakvoga bi ga do tada napravili i to do Kotora a ne rekonstrukciju postojeceg,koga vi mazete i kome pricate,da je u pitanju i 50 metara puta radio bi se pola godine e kukala nam majka sa vama i vasom organizacijom na celo,blago nama u dom….a ovo za koncert stvarno svaka cast i treba sve obustavit ipak dolazi “majka nacije” to je bitan dogadjaj i mnogo naroda ce doc i ne valja kolone pravit,treba sve institucije obustavit kad “ona dolazi”

  24
  11
  • Nazalost niste u pravu,nama izgradnju grada diktira Podgorica.Sve cini da nam sve rasproda, i evo, pocinje neku mizernu rekonstrukciju puta u najgore vrijeme, sa par radnika, na pragu sezone.Vec sad vidim kako ce nam biti u sezoni i kad pocnu komsije gastarbajteri da prolaze.Ovome gradu se duboko svete i ne daju mu da ide naprijed.Jedino rjesenje je da sve uzmemo u svoje ruke i polako i strpljivo pocnemo iz pocetka.Ali Boka i Novi i Novljani nemaju, nazalost ,petlju za ikakve promjene, oni vole da cakulaju i laju i cekaju da se Podgorica pocne ponasati prema nama kao majka a ne maceha.Kad ce to biti, i dali ce biti, i ko ce docekati veliko je pitanje.

   11
   3
  • I za pravoslavni Vaskrs. Sto samo za katolicki, nas pravoslavnih ima znatno manje ili mi manje slavimo? Ili nemamo auta pa cemo na mazge do kuca u Sutorinu?

   12
   8
 7. MOLIMO GRADSKE OCE DA PROGLASE CRVENI ALARM NA TERITORIJI OPSTINE HERCEG NOVI KAKO BI NAJVLJENI KONCERT KAO I ZATVARANJE PRAZNIKA MIMOZE PROTEKLO U REDU.
  MOLIMO GRADJANE ZA SARADNJU SA INSTITUCIJAMA OPSTINE ZADUŽENIM ZA OVAJ DOGADJAJ.

  21
  8

Ostavite komentar

*

code