Čeka se nalog Uprave za inspekcijske poslove za čišćenje bazena u “Rivieri”

Čeka se nalog Uprave za inspekcijske poslove za čišćenje bazena u “Rivieri”

2564
6
Podijeli

Bazeni hotela Club Riviera nijesu danas ispražnjeni i očišćeni od šporke ustajale vode, kao što je bilo najavljeno. Sve “koči” administrativni dio posla. Budući da je riječ o privatnom posjedu, nalog za čišćenje treba da izda Uprava za inspekcijske poslove, pojasnio je za Radio Jadran načelnik Komunalne policije, Ranko Konjević:

“U prepisci smo sa Upravom za inspekcijske poslove, jer neko mora da izda nalog za čišćenje. Očekujemo razumijevanje za ovu situaciju i da će to brzo regulisati. Objekat se, po evidencijama katastra, vodi na stare vlasnike koji su ga napustili. Mi pokrećemo inicijativu, iako to nije u našoj nadležnosti. Posao je izvodljiv u roku od sat, ali ne možemo protiv zakona” – ističe Konjević.

Picerija i restoran

Podsjetićemo da su mještani Njivica putem medija zaražili pomoć kako bi se zbog zapuštenog bazena i okoliša spriječila potencijalna zaraza i bolesti. Dejan Jančić je u ime mještana dostavio slike bazena na kojima se vidi prljava voda koja, kako navodi, može ubzo da postati farma komaraca i ostalih insekata.

O bazenima, kao i o samom objektu niko ne vodi računa, od kada je 6. marta devetorici radnika uručen memorandum o prestanku rada ispričala nam je jedna od bivših radnica:

“Od tada nam se niko ne obraća. Nas devetoro dežuramo svakog dana od 8 – 16 h, a nakon toga, u čitavom objektu nema nikoga. Kapija je otvorena, recepcija zaključana”, priča nam ona.

Da pošast bude veća, ona i njenih osam kolega to sve rade bez novčane nadoknade, za koju ne znaju ni kada će, ni da li će je uopšte primiti. Od januara platu nijesu primili. Isto tako, za posljednje tri plate prošle godine, oktobrasku, novembarsku i decembarsku nijesu im uplaćeni porezi i doprinosi. Ne znaju šta da rade, jer ni vlasnik niti izvršni direktor im ne odgovara na mejlove.

Bivši radnici su obavijestili i policiju da je hotel prepušten sam sebi. Saznajemo  da je kompanija “Light house” dobila dozvolu Morskog dobra, za zakup plaže međutim, direktor Jovan Vukalović objašnjava da je problematičan prilaz zdanju, infrastruktura, kao i mobilijar, te da je neophodno da kontaktiraju vlasnika. Ni poslije više pokušaja u tome nijesu uspjeli. Sačekaće još par dana, a onda od zakupa odustati, jer sezona je počela i kasno je za veća ulaganja.

O statusu Riviere još ništa nije izvjesno. Izvršni direktor hotela Richard Portugais, na običnom memorandumu obavijestio je u martu zaposlene da su „slobodni“, te da se hotel zatvara, jer novca nema. Zdanje, koje je djelimično renovirano, iako su navodno do sada Izraelci, kompanija JT Investments, uložila 15 miliona eura, još niko nije preuzeo. Prije godinu i po je Hipo alpe adria banka, odnosno Adico banka, kod koje je izraelski investitor podigao kredit  od 8,5 miliona eura prodala hotel Club Riviera, specijalizovanoj agenciji koja se bavi vlasničkim transakcijama i nekretninama – Heta. Izraelci nijesu uspijevali da izmire rate za kredit.

6 Komentari

  1. Hoteli Tamaris i Igalo su postali parkinzi a Rivjera prijeti zarazom. Kakva je sudbina Instituta ako je stručnjaci za privatizaciju uspiju prodati nekom uspješnom strateškom partneru?

    10
    1
  2. Hahaha čekaj pa valjda se i država nešto pita kada su ovakvi objekti od opšteg značaja u pitanju – oduzme objekat nesavesnom vlasniku i ide na tender sa početnom cenom od 100 eura, lako će se naći novi vlasnik.

    12
    4

Ostavite komentar

*

code