Početna Društvo Čekajući nastupe članovi “Sloge” uredili prostorije društva, restaurirali nošnju

Čekajući nastupe članovi “Sloge” uredili prostorije društva, restaurirali nošnju

2

Iako je pandemija korona virusa redukovala probe i nastupe, članovi KUD Sloga pronašli su druge načine korisne načine izražavanja I djelovanja, dok se situacija ne stabilizuje i ponovo počnu sa radom u punom sastavu.

Oni su se samoinicijativno organizovali, da dok ne vježbaju, oplemene salu i prostorije u Đenovićima, jer im je to praktično drugi dom. Niz raznih aktivnosti krunisali su proteklih dana, kada je dotrajali pod u sali zamijenjen novim, funkcionalnijim:

“Pod je dotrajao usljed zuba vremena i vremenskih nepogoda, koje su na krovu zgrade u kontinuitetu pravile problem i koje, nažalost, i dalje prave jer su se nakon nedavnih kiša opet pojavile fleke po zidovima južne strane zgrade”, objašnjavaju u KUD Sloga.

Tokom jeseni prošle godine zamijenili su 3 prozora, okrečili salu za igranje, presložili garderobu i kroz radionicu izrade ručnih radova, restaurirali dio nošnje. Uz to, uspješno su organizovali humanitarni bazar tokom novogodišnjih praznika za pomoć Bijeljaninu, Luki Miliši.

Finansijska sredstva za brodski pod obezbijedila je Opština Herceg Novi, a kompanija Okov dala je dodatni popust za kupovinu propratnog materijala. Krečenje prostorija, postavljanje i lakiranje poda obavili su stariji članovi društva.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code