Početna Društvo Ćelitkćoglu „krpi“ dio Šetališta od Citadele ka Plaži

Ćelitkćoglu „krpi“ dio Šetališta od Citadele ka Plaži

18

Zamjena ili ugradnja oštećenih ploča na potezu Šetališta Pet Danica od tvrđave Citadela do hotela Plaža trebalo bi da krene danas i trajaće samo do sjutra, saznaje Radio Jadran u kompaniji Ćeltikćoglu, koja je šest godina u poslu oko gradnje kolektora.

Nove pločice, trasom kolektora, kojima je prekriveno 320 m nijesu „izdržale“ ni pola godine otkako su ugrađene, a na nekim mjestima odavno su zdrobljene, ili čak izvađene u komadu. Zbog loše impregnacije, neke odzvanjaju prilikom prolaska, kao da je pod njima prazan prostor.

Takva situacija traje od početka sezone, iako je njihovo višemjesčeno postavljanje, uz odlaganje radova, okončano u drugoj polovini juna.

Naime, dodatne ploče stigle su juče iz Bara, danas će biti postavljene, pa stoga iz ove firme apeluju da se dionica ne koristi za bilo kakav saobraćaj 24 sata, dok se materijal ne „poveže“.

– Razlog oštećenja bilo je korišćenje šetne dionice tokom izvođenja prethodnih radova. Popravka odnosno ugradnja novih ploča manji je zahvat koji će izvođač finansirati o svom trošku – tvrde u Ćeltikćoglu-u.

Radove će kontrolisati i predstavnici Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, da se, kako su nam rekli, sličan problem ne bi ponovio.

Podsjetićemo da je postavljanje ploča na ovom potezu od februara do juna obavljala albanska firma Frali, podizvođač kojeg je angažovao Ćeltićoglu.

Ipak, parterno uređenje na ovoj dionici rješavanje je samo jednog problema koji devalvira okolinu. Prostor je siromašniji od juče za 4 palme koje su uklonjene budući da su im grane počele same otpadati, jer je surlaš devastirao unutrašnjost stabla.

Sa druge strane, najveći, ujedno i bezbjednosni problem i dalje predstavlja krnja ograda ivicom Šetališta, koja svakim danom sve jezivije “zijeva”, dok po jedan njen dio završava odvaljen na sekama.

18 Komentari

 1. Kad ga pokrpaju, dati ga u koncesiju Ćeltikćogluu da nam naplaćuje vinjete za prolaz. Stvarno nije u redu da su nam ovi pošteni investitori i strateški partneri u konstantnim gubicima zbog raznih popravki, prepravki, sanacija na tek završenim projektima… ?

 2. Digla se bespotrebna galama. Ovo je posao od jednog dana. Problem su samo pločice 147, 233 i 404 gledano iz pravca Škvera. Popraviće se i 512, iako se samo malo klima, da ne bi posle bilo da se odvojila zbog izvođača, a ne zbog zemljotresa iz Ulcinja. Samo ćemo malo počešati na e4. Zašto se to dosad nije uradilo? Pa vidite, izreka kaže : tri put mjeri jednom sjeci, ili, što bi rekli u Turskoj, tri put stavljaj pločice, jednom raskini ugovor.

 3. Jedini nacin da se sacuva poplocano setaliste je zabrana voznje motornih vozila jer ovo ljeto je to bill ravno magistrali sramota samo bacamo pare koje bi se mogle usmjerit na neke druge stvari.Od Tvrtka do Plaze nikome netreba dati dozvoli za motorna vozila jer to nikome nije potrebno odgovorno tvrdim .

 4. Zdravko Colic i nesto ” ala maka” i mi smo zadovoljni. To nam je u krvi. Pustite nas ovih gluposti,kolektori,rasvjeta ,setaliste….

 5. Drzi bure vodu dok majstori odu..
  Takav je svaki tender ..nista nije uradjeno da traje..
  Ali treba traziti i kaznoti domace izdajnike koji su ugovorili los posao..
  Na primorju mogu da ovave dobar posao samo domaci strucnjaci jer poznaju teren i vrijeme..
  I zabraniti svim motornim vozilima da saobracaju setalistem!

 6. Dajte bre ljudi , imate li vi namjeru zavrsavati ovaj posao.
  Zasto se stalo sa kolektorom ? Lijepo je vrijeme mogli ste sva testiranja zavrsiti do nove godine.
  Kakvo je stanje sa rivjerom zasto od zelenike do bijele nista jos ne funkcionise.
  Moze li radio jadran da pokusa sa dobije odgovore od opstine.

 7. kazete o svom trosku ?
  pa oni su i unistili prethodne ploce ! raskoplai su nam citav priobalni pojas i nista nisu napravili da valja.
  Pogledajte rivjeru od kumbora do bijele , ni jedna sahta nije u ravni puta , kolektor jos nije ni pusten u testiranje i ne radi se nista ! dva mijeseca lijepog vrmena su prosla !
  kada mislite pocet prikopcavati stambene objekte ? bar one sto imaju mogucnost brzog povezivanja !
  u kumboru se sledece ljeto otvara porto novi , carine zavrsavaju hotel , jel realno da ce sve to kasniti zbog kolektora ?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code