ČELNICI HERCEG NOVOG, VODACOMA I MINISTARSTVA U ISTANBULU

ČELNICI HERCEG NOVOG, VODACOMA I MINISTARSTVA U ISTANBULU

152
0
Podijeli

Postrojenja za preradu otpadnih voda, kakvo se gradi i u Herceg Novom, narednih dana imaće prilke da obiđu i čelnici lokalne samouprave u Istanbulu.

Iz menadžmenta kompanije Mass Gintas koja u Meljinama gradi postrojenje, saopštili su nam da će od 13. do 16. marta njihovi gosti biti predsjednik Dejan Mandić, koordinator projekta Vladimir Mračević, izvršni direktor Vodakoma Boris Vuković, predstavnik KfW banke Željko Uljarević, zamjenik ministra turizma i održivog razvoja Crne Gore Siniša Stanković, voditelj projekta Vodakoma Nenad Konjević i izvršni direktor Mass Gintas, Ilhan Demirer.
Planirana je posjeta sjedištu kompanije Mass Aritma, u gradu Gebze, kao i fabrici u istom mjestu, te posjeta sličnom postrojenju – GOSB – kazala je PR kompanije, Jelena Bumbar.
Takođe, planiran je i obilazak postrojenja za preradu otpadnih voda u gradu Luleburgaz.
Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj gradi turska kompanija Mass Gintas planiranom dinamikom, bez značajnog probijanja u rokovima. Očekuju da će sve biti završeno do septembra 2014. godine.
Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda opsluiživaće 65.300 stanovnika. Koštaće 8,8 miliona eura. Projekat se finansira iz kreditnih sredstava njemačke razvojne banke (KfW) u iznosu od 6,3 miliona eura, sredstvima Opštine Herceg Novi u iznosu od 1,19 miliona eura i učešćem Vlade Crne Gore u iznosu od 1,33 miliona eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code