Početna Društvo Čelnici Opštine u posjeti MZ Meljine: U toku tender za izgradnju rasvjete...

Čelnici Opštine u posjeti MZ Meljine: U toku tender za izgradnju rasvjete Meljine-Podi, uskoro i za regulaciju potoka Nemila

7

Na teritoriji Meljina biće u toku ove godine realizovana dva značajna projekta unaprijeđenja komunalne infrastrukture vrijedna preko 400.000 eura – izgradnja rasvjete do Poda i regulacija dijela potoka Nemila kod kružnog toka, najavio je danas predsjednik Opštine Stevan Katić tokom obilaska ove mjesne zajednice – saopštavaju iz lokalne uprave.

Foto: Služba za informisanje OHN

Katić i saradnici su tokom obilaska Meljina razgovarali sa mještanima i članovima Savjeta Mjesne zajednice o prioritetima u cilju daljeg uređenja ovog dijela grada. Održan je sastanak u prostorijama Mjesne zajednice kojem su prisustvovali i predstavnici menadžmenta hotela i marine Lazure. Učesnici su se saglasili da je interes dalji razvoj Meljina kao atraktivnog turističkog mjesta i zajednice ugodne za život.

Govoreći o ključnim projektima u narednom periodu, Predsjednik Opštine je informisao da je u toku tender za izbor izvođača radova na postavljanju rasvjete u dužini od četiri kilometra uz magistralni put od Meljina do Poda raspisan je ove nedelje. Radi se o projektu vrijednom oko 270.000 eura.

Osim toga, završen je projekat uređenja dijela potoka Nemila u zoni kružnog toka vrijedan oko 160.000 eura. Očekuje se da tender za izbor izvođača bude raspisan tokom naredne sedmice. Realizacijom ovog projekta biće riješen višegodišnji problem plavljenja saobraćajnice tokom perioda obilnih padavina.
“Izrazili smo zadovoljstvo onim što je u prethodnom periodu urađeno i postavili nove planove za ovu i narednu godinu. Meljine se razvija izvanrednom dinamikom. U ovoj mjesnoj zajednici je otvoren veliki broj hotela, koje treba da prati poboljšanje infrastruktura, pa Opština Herceg Novi u saradnji sa Mjesnom zajednicom nastavlja da radi u tom pravcu”, istakao je Katić.
Pored pomenutih ulaganja, u narednom periodu planira se i izgradnja dječijeg igrališta. Kako je kazao predsjednik Mjesne zajednice Dragan Andrić, predložene su dvije lokacije i lokalna uprava će odrediti koja je pogodnija, nakon čega se može krenuti u izradu idejnog rješenja. On je istakao da će u realizaciji ovog projekta mještani i lokalna uprava imati podršku kompanije Lazure.

Takođe, Mjesna zajednica ima namjeru da u susret ovoj turističkoj sezoni valorizuje zemljište nekadašnjeg auto-kampa.
Sa Opštinom je dogovoreno da se izvrši prenamjena prostora na kojem je predviđena izgradnja šahovske akademije i da se do privođenja ove lokacije glavnoj namjeni planom privremenih objekata tu predvidi auto kamp. Na taj način bismo imali mogućnost da prihodujemo sredstva koja bismo iskoristili za dalje ulaganje u infrastrukturu, objasnio je Andrić.

Pored pomenutih projekata, predstavnici Opštine su članove Savjeta Mjesne zajednice upoznali sa aktivnostima koje lokalna uprava preuzima u cilju konačnog zaključenja projekta izgradnje kanalizacionog kolektora i postrojenja za tretman otpadnih voda.
Tema razgovora bili su i drugi, brojni projekti koji se tiču, između ostalog, uređenja plaža, izgradnje trotara, regulisanja atmosferskih voda. Zaključeno je da će biti nastavljena stalna, dobra saradnja lokalne uprave sa mjesnom zajednicom, koja predstavlja odličan kanal komunikacije kada su u pitanju potrebe i predlozi mještana za unaprijeđenje kvaliteta života u zajednici.

7 Komentari

 1. Blizu su izbori ,evo mase obecanja,nama u Kumboru trecu godinu za redom obecavaju staviti deset cijevi za sekundarni kolektor,jer kanalizacija direktno ide u more kod Amara.U decembru su bili zadnju put ,kompletna opstina .Postali su kao i ona Ђurovicka,evo 8 godina otvara kolektor

  8
  2
 2. KATIC JE DIVAN COVJEK JA MU ZNAM RODITELJE NEMAM RIJECI RUZNE NAPROTIV.DOSTA RADI ZA OVAJ GRAD TREBA GA PODRZAT .NARODU NIKO NEMOZE UGODITI SVAK VUCE NA SVOJU STRANU I MISLI DA BI MOGAO BOLJE.DAKLE POZDRAVIMO GA .

  6
  3
 3. `Meljine se razvija izvarednom dinamikom` hahaha. Evo to Meljinari osjecaju svakodnevno i to u vise mirisnih nota 😁 ne sprdaj se gradonacelnice.

  16
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code