CELTIKCIOGLU: INTEZIVIRANI RADOVI NA KOLEKTORU

CELTIKCIOGLU: INTEZIVIRANI RADOVI NA KOLEKTORU

158
0
Podijeli

Turska kompanija “Celtikcioglu” od juče je značajno pojačala radove na polaganju cjevovoda na trasi budućeg kanalizacionog kolektora u hercegnovskoj opštini.

– Naši izvođači radova uveli su cjelodnevni rad u više smjena na kritičnim lokacijama na cijeloj trasi kako bi bio ispoštovan posljednji dogovor sa investitorom. On podrazumijeva završetak radova do početka maja na trasi šetališta Pet Danica i na trasi Zelenika – saopšteno je iz kompanije.
Istovremeno iz “Celtikcioglua” najavljuju da će u ponedjeljak ujutru organizovati za medije obilazak cijele trase od Bijele, od Doma kulture, do Savine. Predstavnici kompanije odgovaraće na pitanja novinara.
Podsjetimo da je 17. februara istekao prvobitni ugovor za završetak kolektora, kao i da je do sada turski izvođač obavio jedva 50 odsto radova.
Ipak, polaganje kolektorskog cjevovoda u Herceg Novom moglo bi biti završeno do početka sezone, izgradnja pumpnih stanica do jeseni, a čitav projekat zajedno sa fabrikom za preradu otpadnih voda do kraja 2014. godine, vjeruje investitor, odnosno Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture.
Oba projekta vrijede oko 28 miliona eura, što su sredstva Vlade Crne Gore, opštine, kredita i donacija njemačke razvojne banke (KFW). Obuhvataju izgradnju i polaganje 35 km cjevovoda i kolektora, 13 kanalizacionih pumpnih stanica,
podmorskog ispusta i postrojenja za tretman otpadnih voda za 63.500 stanovnika.
Poduhvat, koji znači bolju brigu o moru, vodama i unapređenje vodovodne i kanalizacione infrastrukture i koji treba da pruži kvalitetniji život budućim generacijama, od početka prate problemi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code