CENTAR IGALO: POVEĆALI GUBITAK

CENTAR IGALO: POVEĆALI GUBITAK

210
0
Podijeli

centar igalo hotelCentar za odmor rekreaciju i liječenje Igalo završio je prvu polovinu godine sa gubitkom od 266,08 hiljada EUR, 1,4 puta većim nego u istom prošlogodišnjem periodu.
Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, poslovni prihodi preduzeća su na kraju juna iznosili 51,45 hiljada EUR i bili su 8,7 odsto veći nego u uporednom periodu. Poslovni rashodi su na kraju drugog tromjesečja porasli 16,5 odsto na 817,53 hiljade EUR.
Ukupna aktiva preduzeća, čiju će privatizacioni ugovor biti raskinut u skladu sa odlukom Vlade, vrijedila je na kraju drugog tromjesečja 8,21 milion EUR i bila je dva odsto veća nego u uporednom periodu.

Pitanje preispitivanja procesa privatizacije Centra Igalo pokrenula je krajem prošle godine Unija slobodnih sindikata (USS), jer je smatrala da kupoprodajni ugovor nije ispoštovan, kao i da se ne zna ko je tačno vlasnik preduzeća.
Vlada je u krajem aprila odlučila da zaduži nadležne da raskinu ugovore za Centar Igalo.
Dugoročna rezervisanja i obaveze kompanije dostigli su 160,56 hiljada EUR, a kratkoročna 239,24 hiljade EUR.

Picerija i restoran

 

Privatizacija se odužila zbog sudskog spora u kojem je Savez udruženja penzionera Crne Gore, odnosno boraca Narodnooslobodilačkog rata, tvrdio da su oni, a ne Fond, većinski vlasnici Centra.
Prema podacima Centralne depozitarne agencija (CDA), Primorje ima 80,96 odsto akcija Centra Igalo, dok je udio ostalih akcionara ispod jedan odsto.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code