Početna Društvo Čestitka Katića i Konjevića povodom 60 godina OŠ “Dašo Pavičić”

Čestitka Katića i Konjevića povodom 60 godina OŠ “Dašo Pavičić”

11

Upravi Osnovne škole „Dašo Pavičić“, svim zaposlenima, nastavnicima i učenicima, čestitke povodom jubileja, 60 godina od osnivanja, su u ime Opštine Herceg Novi uputili predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević.

Foto: Opština HN

„Iako ove godine nismo u mogućnosti da se okupimo i proslavimo ovaj važan datim, u svoje lično i ime Opštine Herceg Novi želim da čestitam šest decenija predanog, posvećenog rada.
O značaju Osnovne škole „Dašo Pavičić“ za obrazovanje i vaspitanje brojnih naraštaja novske djece najbolje govore uspjesi učenika. Mnogi koji su sjedali u klupama zdanja na Toploj kasnije su postali cijenjeni članovi društva i s ponosom širom svijeta pronosili ime svog grada.

Danas, 60 godina od osnivanja, Škola sa istim žarom vodi putem znanja nove generacije naših najmlaćih sugrađana.
Zadovoljstvo nam je što kao lokalna uprava možemo da pomognemo rad Škole i nastavićemo to da radimo i ubuduće. Izgradnja sportskog terena, sanacija potpornog zida, uređenje prostora oko škole, novi specijalizovani kabinet – to su samo neki od projekata koje smo realizovali zahvaljujući partnerskom odnosu.

Poštujući tradiciju, a svjesna značaja koji Škola ima za uspješnu budućnost naše zajednice, Opština će nastaviti da na različite načine podržava i pomaže vaš rad – od ulaganja u sam objekat, do kupovine udžbenika, sponzorisanja đačkog prevoza, odlazaka na takmičenja.

Uvjereni smo da će se Osnovna škola „Dašo Pavičić“ i u godinama koje dolaze isticati po kvalitetu, rezultatima i inicijativnosti.
Neka vaša Škola ostane kuća znanja, iz koje će mnogi stasati i u život i svijet ponijeti pozitivne ljudske vrijednosti“, stoji u čestitki predsjednika Katića.

„Tokom šest decenija rada Škola je opravdala ime koje nosi – bila je junak u svojoj zajednici kada je u pitanju obrazovanje mladih naraštaja, čuvanje kulture i tradicije, promocija pravih vrijednosti.
Mnogi nekadašnji đaci ove škole danas na najbolji način predstavljaju svoj Herceg Novi, u svim oblastima društvenog života.

Kao ustanova koju pohađa najveći broj novskih osnovaca, Osnovna škola „Dašo Pavičić“ predstavlja nezaobilazno važan dio naše zajednice i raduje nas saradnja koju smo ostvarili.
Sigurni smo da će i u budućnosti lokalna uprava u vašoj Školi imati pouzdanog partnera, sa kojim ćemo zajedno raditi na unaprijeđenju uslova za rad i boravak đaka i nastavnog osoblja“, istakao je u svojoj poruci potpredsjednik Opštine Miloš Konjević.

11 Komentari

 1. Cestitamo i mi sto smo ponavljali..
  Ja sam ponavljao u Osnovnoj par puta.
  Ali imao sam svoju uspjesni Companiju u inostranstvu i imam i sada Bussines manjih razmjera..pred penziju godine.
  Tako ponavljanje i nije tako lose jer ti niko ne da posao pogotovo ako se lose vladanje prevede kao poor social personality,radili su kod mene mnoge luconose i sada ne biraju posao.
  Ali normalno da i mojoj djeci i djeci svih roditlja zelim sto bolju edukaciju , it never stops, thats a life and life with knowledge is better.

 2. Cestitke nasoj skoli, Donoj skoli ili o.s. Daso Pavicic … uvijek i za sve sto nam je dala. Bez obzira kako se broje jubileji jer, svaki je veliki i znacajan za sve nas koji ne zaboravljamo prve korake i ono sto su nam nasi ucitelji dali. Zivjeli!
  Svim mojim Novljanima zelim zdravlja i mira. Da se prebrodi zlo koje nas je snaslo, sto prije i bezbolnije.

  • “Bez obzira kako se broje jubileji jer, svaki je veliki i znacajan za sve nas …”
   Glavno je zakačiti se na gradsku ili državnu kasu pa slaviti, slaviti i slaviti.
   Prvi jubilej – stvarna starost ove škole – meni je nepoznata
   Drugi jubilej – davanje imena “Dašo Pavičić” – eventualno 60 godina?
   Treći jubilej – gradnja nove zgrade i njeno puštanje 1971. u rad – dogodine je pedesetogodišnjica!
   Kako bi bilo da Radio Jadran pita upravu OŠ “Dašo Pavičić” na šta se to odnosi jubilej 60 godina? Mislim da bi stvarno bio red!

 3. Ova vlast je dosta ulozila u novsko skolstvo,to pouzfano znam. Ne glasam za njih ali za to ih treba pohvaliti. I za izgradnju lokalnih puteva.

  6
  4
 4. Cestitka Konjevica nas je dirnula čudimo se da nisu sastavili čestitku kuvaru odnosno preds Samardzicu nego dobro je sto sitno broje na fotelje

  15
  5
 5. Bilo bi vrijeme da se odgovorni ove škole konačno izjasne na šta se odnosi ovaj jubilej od 60 godina. Ja sam u ovu osnovnu školu krenuo na jesen 1958. godine i završio osnovno obrazovanje 1966. godine.
  Da li je škola već 1958. nosila ime “Dašo Pavičić” nije mi poznato, kao klinac na polasku u školu nisam na to bio obratio pažnju. Za nas u gradu su postojale donja i gornja škola! Ali znam da je te 1958. već bilo starijih razreda. Tako gledajući ova škola bi morala imati više od šezdeset godina!
  Mišljenja sam da bi škola trebala da ima jubilej računajući od godine njena osnivanja. Sa gradom je ista stvar. Redovno se pamti godina osnivanja a ne preimenovanja. Herceg Novi je imao više preimenovanja, a Podgorica dva: Podgorica – Titograd – Podgorica…
  Ni promjena lokacije se ne uklapa u ovaj jubilej jer je nova škola na današnjoj lokaciji od 1971. god.

  21
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code