Početna Politika Čestitka OO SDP Herceg Novi za Dan nezavisnosti

Čestitka OO SDP Herceg Novi za Dan nezavisnosti

0

OO SDP svim građanima Herceg Novog čestita 21. maj – Dan nezavisnosti, dan kada smo prije trinaest godina obnovili nezavisnost naše države.

SDP kao jedina parlamentarna politička partija koja se od osnivanja, pune 3 decenije, zalaže za nezavisnu, demokratsku, građansku i evropsku Crnu Goru ovaj praznik doživljava kao veliki dan za sve gradjane Crne Gore, nezavisno od njihovog političkog ili bilo kog drugog uvjerenja, navodi se u saopštenju ove političke partije, koje potpisuje predsjednik OO, Dragan Šimrak.

– Danas se država brani poštovanjem njenog Ustava, njenih zakona, zalaganjem za dobrobit svakog njenog gradjanina. Treba nam država u kojoj će zakoni važiti jednako za sve i u kojoj neće biti privilegovanih. Drzava u kojoj se patriotizam neće naplaćivati već ce vaziti prirodan odnos prema jedinoj domovini.

Moramo se u narednom periodu, prije svega, posvetiti rjesavanju onih pitanja koja direktno uticu na dostojanstven zivot, kako i prilici u 21. vijeku. Samo na taj način Crna Gora će biti vječna i jednako udoban dom za sve njene gradjane.

SDP neće dozvoliti da se ovaj veliki praznik zloupotrebljava ili vezuje ekskluzivno za bilo koga – posebno da se vezuje za bilo koju političku partiju. Ovaj dan mora da nas spaja a ne da nas dijeli – navodi Šimrak.

Dan nezavisnosti SDP će, kao i svake godine, obilježiti na Lovćenu – simbolu trajanja i milenijumske državnosti Crne Gore. Tim povodom, pozivaju građane da se pridruže i zajedno proslave 13 godina od obnove crnogorske nezavisnosti, kaže se na kraju sapoštenja