Početna Politika Čestitka OO SNP-a Herceg Novi

Čestitka OO SNP-a Herceg Novi

7

Čestitke povodom Dana oslobođenja Herceg Novog, 28. oktobra, građanima Herceg Novog uputili su OO SNP Herceg Novi:

Foto: SNP

U čestitki OO SNP Herceg Novi navodi se da je Herceg Novi izvojevao oslobođenje prije 76 godina pregnućem generacija čijih se žrtava i danas sjećamo sa pijetetom. Tim povodom delegacija Socijalističke narodne partije Herceg Novi u sastavu: potpredsjednica SNP i poslanica u Skupštini Crne Gore Danijela Đurović, potpredsjednica SO Herceg Novi Vesna Samardžić i potpredsjednik Asocijacije mladih SNP CG Vaso Porobić, položila je danas vijenac na spomenik Bezmetković na Savini.

„Naš grad su od okupatora 28. oktobra 1944. godine zajedničkim snagama oslobodili pripadnici Prve bokeljske, Desete hercegovačke i Druge dalmatinske brigade. Imena palih boraca upisana su na spomen obilježjima na Sat kuli, kod Manastira Savina i na Bezmetkoviću ali moraju, vrijednujući ideale za koje su se borili, ali i kao opomena sadašnjim i budućim generacijama, ostati upisana u našem sjećanju i ne samo povodom ovog datuma već u kontinuitetu“, kaže se u saopštenju.

Podsjećanja radi, Narodnooslobodilačka borba je bila upravo strijemljenje ka pobjedi u kojoj je položena najveća žrtva, život rodoljuba za slobodu. Sloboda – vječiti poriv, krunski je ideal svakog čovjeka. „U političkom smislu, izvojevali smo je i nakon tri decenije 30.avgusta, a trudićemo se da je i djelima koja nam predstoje zadržimo, opredijeljeni za bolje sjutra nas i mladih naraštaja, za budućnost Herceg Novog i Crne Gore“, kažu u SNP-u.

„U dobroj nadi i vjeri da ujedinjeni ka tom cilju možemo uspjeti uz podršku koju smo gotovo plebiscitarno dobili od građana Herceg Novog, Boke i Crne Gore, našim sugrađanima, upućujemo srdačne čestitke povodom 28.oktobra, Dana oslobođenja Herceg Novog – Hercega među gradovima“, kaže se na kraju čestitke.

7 Komentari

  1. Ne vidim ni jednog predstavnika škola da je prisustvovao ovom cinu iako sve skole nose imena heroja kraja i bataljona…ako nisu mogli ucenici zbog korone onda su direktori bili ti koji su se trebali pojaviti.

    10
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code