Početna Društvo Čestitka povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori

Čestitka povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori

11

Hrvatsko nacionalno  vijeće Crne Gore upućuje srdačne čestitke svim pripadnicama i pripadnicima hrvatskoga naroda u Crnoj Gori  povodom Dana nacionalnog praznika  hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

Foto CDM

„ S obzirom da se ove godine prvi puta obilježava ovaj veliki dan za Hrvate u Crnoj Gori, ovo je prilika da se prisjetimo svih zajedničkih dostignuća u izgradnji samostalne i građanske Crne Gore te očuvanju vrijednosti multikulturalizma našeg društva, čemu su Hrvati u Crnoj Gori  dali svoj nemjerljiv doprinos- navodi u čestitki  predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković.

Kako navodi, u skladu sa Zakonom o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, a povodom nacionalnog praznika hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, 11.januara istaknute su zastave Crne Gore i hrvatskoga naroda u Crnoj Gori na pročelju Doma kulture ,, Josip Marković ” u Donjoj Lastvi, gdje se nalazi sjedište Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, a  danas je na zgradama Opšt ina Tivat  i Kotor istaknuta i zastava hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

Deković podsjeća da je 14. februara prošle godine utvrđen 13. januar kao Dan nacionalnog praznika pripadnika hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, odnosno prenosa moći svetog Tripuna u Kotor, poznatom kao Karike.
 
Ovim povodom u Kabinetu predsjednika opštine Tivat  upriličen je susret čelnika Opštine Tivat sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem, Adrijanom Vuksanovićem i Ilijom Janovićem.

11 Komentari

 1. A da se na opstinu zavijori albanska zastava zbog albanskog nacionalnog praznika, svi bi skocili i dramili. O srpskoj zastavi za Sretenje da ne pricamo, to bi bio razlog za gradjanski rat. Ali zato sahovnica nikome ne smeta. Da se ogradim, meni ne smeta nijedna zaista, smeta mi samo dvolicnost.

  5
  2
 2. Normalno je da mnogima sto se naseliše u Boku ništa nije jasno jer ne vide dalje od svoje vjere! a o istoriji Crne Gore koji je svojataju na razne načine nije čudo da ništa ne znaju!

  3
  2
 3. Doslo je vrijeme, nidje bez zastave. Ni na pjacu u spenzu. Nije vazno kakvu ces, vazno je da ne zaboravis ponijet. Masku mozes pregoret nekako, ali zastavu…

  4
  1
 4. Zasto je Hrvatsko Nacionalno Vijece svojata nosnju Bokeske Mornarice kao svoju? Da li je to postovanje prema suzivotu koju Crnogorski Narod bastini prema Hrvatima koji zive u Crnoj Gori?

  14
  14
  • Постоји колико и табле са ћириличним писмом на јавним институцијама у Вуковару.

   15
   6
 5. Normalno je da svi narodi treba da obilje\avaju svoj praynik ali me iteresuje dali čovijek koji drži hrvatskuzastavu nosi i hrvatsku nošnju , ili neku drugu.

  5
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code