Početna Društvo Čestitka predsjednika Opštine Stevana Katića i predsjednika Skupštine Ivana Otovića povodom 13....

Čestitka predsjednika Opštine Stevana Katića i predsjednika Skupštine Ivana Otovića povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore

5

“Ovaj veliki i značajan datum u našoj istoriji predstavlja temelj slobodarske i antifašističke Crne Gore, osnovu na kojoj svi zajedno gradimo građansko demokratsko društvo – ono društvo u kojem će se poštovati prava i slobode svih građana, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Crna Gora je dom svih nas i naša je dužnost, zbog predaka i budućih pokoljenja, njegovati sjećanje na pale žrtve i naše heroje, težiti ekonomskom, društvenom i kulturnom napretku i stvarati uslove za bolji život naše djece.

13. jula 1941. godine naši preci podigli su ustanak protiv okupatora i podle ideologije, suprostavljajući se porobljavanju svih jugoslovenskih naroda, među kojima je bio i naš.

13. jula 1878. godine Crna Gora je odlukom Berlinskog kongresa postala nezavisna i međunarodno priznata država.

O kojoj god epohi da govorimo, na svima nama je da ponosno i dostojanstveno njegujemo sjećanje na sve žrtve u borbi za slobodu koju danas uživamo.

Srećan vam 13. jul, Dan državnosti naše zemlje!“

5 Komentari

  1. Nadam se predšedniče da ćete okititi grsd kako dolikuje jednom turističkom i gradu CRNE GORE..SREČ.NA VAM DRŽAVNOST GRAĐANI CRNE GORE.

    12
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code