Početna Društvo Čestitke Opštine HN novskim učenicima na ostvarenom uspjehu u takmičenjima znanja

Čestitke Opštine HN novskim učenicima na ostvarenom uspjehu u takmičenjima znanja

3

Na državnom takmičenju znanja za 2020/2021. školsku godinu, hercegnovske osnovne i srednju školu predstavljao je 21 učenik (12 osnovaca i 9 srednjoškolaca), od kojih su neki postigli izuzetne rezultate i osvojili neko od prva tri mjesta.

Foto: Služba za informisanje OHN

Kako je istakla sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi Ana Zambelić Pištalo, ostvareni uspjesi učenika na državnom takmičenju još jedan su pokazatelj da se u našem gradu sa djecom radi kvalitetno i da u njima leži veliki potencijal.

Prema njenim riječima, na okolnosti u kojima se odvija školska 2020/21. nije se moglo uticati značajnije, pa je potrebno istaći da su novi modeli i pristupi učenju i prenošenju znanja pokazali istrajnost, kreativnost i umijeća nastavnika i učenika.

„Čestitam svim učenicima koji su osvojili nagrade na nedavno održanom državnom takmičenju. Vama, vašim nastavnicima čija je posvećenost njegovanju talenata i unapređenju njihovih znanja hvale dostojna, želim da istrajete na putu koji proširuje vidike i čini sve nas u zajednici bogatijima. Opština Herceg Novi i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje će i ubuduće biti podrška, kako odlasku na državna i međunarodna takmičenja, tako i poboljšanju uslova u kojima učite i radite“, poručila je Zambelić Pištalo učenicima osnovnih i srednje škole.

Ona se ovim putem zahvalila i nastavnicima i profesorima koji u kontinuitetu, sa puno ljubavi i predanosti, prenose svoja znanja na omladinu i uče ih, ne samo akademskim, već i ljudskim vrijednostima.

Dušan Reljić, učenik šestog razreda OŠ „Dašo Pavičić“ osvojio je sa 80 bodova prvo mjesto na Državnom takmičenju u znanju iz matematike u kategoriji vršnjaka. Njegov mentor je nastavnica Ivana Kecojević. Iz iste škole, 75 bodova dobio je i učenik Nikita Babenkov.

Vladana Ilić, učenica devetog razreda OŠ „Orjenski bataljon“ osvojila je prvo mjesto iz biologije, mentorka je nastavnica Suada Bešković, dok je Vasilije Popović, takođe polumaturant OŠ „Orjenski bataljon“ osvojio drugo mjesto iz hemije, mentor nastavnik Oliver Jakovljević.

U znanju iz engleskog jezika takmičili su se: iz OŠ „Ilija Kišić“: Jelena Radonjić sa osvojenih 99 bodova, Sofija Vujičić sa osvojenih 82 boda. Iz OŠ „Dašo Pavičić“: Luka Govedarica koji je osvojio 76 bodova, Mikhail Kurytcin sa 79 bodova i Mia Vuković sa osvojena 82 boda.

Teodora Tomanović iz OŠ „Ilija Kišić” u Zelenici osvojila je 85 bodova na takmičenju iz biologije. Vrijedan rezultat na državnom takmičenju iz biologije ostvarile su i učenice OŠ „Milan Vuković” – Lana Martinović i Andrea Proročić, sa osvojenih 79 odnosno 77 bodova.

U kategoriji srednjoškolaca, najbolji uspjeh postigao je učenik Andrej Bulatović koji je osvojio osmo mjesto u znanju iz geografije, mentor je nastavnik Milenko Živković.

U takmičenju u matematici za srednjoškolce od I-II razerda, dobre rezultate postigli su: Mark Ivanov i Sava Huter iz SMŠ „Ivan Goran Kovačić”, sa 78, odnosno 75 bodova. Milan Lečić ( takmičari iz kategorije III – IV razred ) osvojio je 76 bodova.

Tri srednjoškolca u kategoriji I – II razred takmičila su se u znanju iz engleskog jezika: Anđela Kovač sa osvojena 83 boda, Lara Kovačević sa 79 bodova, kao i Andrej Voučko sa takođe dobijenih 79 bodova. U takmičenju za učenike od III do IV razreda, Matija Bošković je osvojio 86 bodova.

Ilija Babić je u kategoriji srednjoškolaca III – IV razred u takmičenju u znanju Njemačkog jezika ostvario visokih 95 bodova. U kategoriji srednjoškolaca na takmičenju iz geografije I-II razred, Andrej Bulatović osvojio je 82 boda.
Juče je održano i takmičenje iz programiranja za učenike srednjih škola, a rezultati se očekuju danas.

3 Komentari

 1. Kad hvalis, hvali, ne koristi da bi kudila nekoga. U srednjoj skoli imamo dobre profesore, ali ako vi tako komentarisete, sta ocekivati od vase djece? Postovanje? Ili je uslov za pohvalu da si iz Niksica? E, nema toga vise. Pa, pa.

  2
  3
 2. Zambelicka se samo slikava i čestita. Zaboravlja sta je obećala kao pomoć školama . Ne javlja se na telefon i prebacuje na druge. Idu izbori …

  8
  5
 3. Tacno se vidi ko dobro radi. Profesorica njemackog, predana profesionalna tiho postiže uspjehe. Matematika nikad gora a i engleski, mislim na stednju skolu. Roditelji dragi, prestanite da se žalite na prof. Koji žele da Vam nauče djecu, pustite ih da uče a ne da ih branite i tražite pozitivne za neznanje. Sramota.

  7
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code