Četiri lica u Herceg Novom osumnjičena za osam teških krađa

Četiri lica u Herceg Novom osumnjičena za osam teških krađa

7427
6
Podijeli

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli dopunu krivičnih prijava, protiv B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili osam imovinskih delikata, od kojih su sedam teških krađa i jedna krađa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, ova krivična djela izvršena su na štetu osam fizičkih lica iz čijih su kuća otuđeni televizori, bijela tehnika, aparati, alat i pokućstvo.

Picerija i restoran

Osumnjičeni B.P. i B.R. su su koristili odsustvo oštećenih koji ne borave u svojim stanovima i kućama, nakon čega su podesnim sredstvima nasilno otvarali prozore ili lomili stakla i potom ulazili u unutrašnjost stanova i kuća. Otuđivali su stvari i svojim vozilom, korišćenim tokom izvršenja krivičnih djela, odvozili  kućama. Naknadno, za manje novčane iznose, prodavali su ih drugim licima sa područja Herceg Novog.

Jedan broj lica koja su kupovala otuđene stvari je identifikovan, dok se još radi na identifikaciji ostalih. Ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 7.000 eura.

Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom prethodno je protiv ovih lica podnijeto 19 krivičnih prijava zbog postojanja osnova sumnje da su na isti način počinili 19 krivičnih djela teška krađa na području Opštine Herceg Novi, a na štetu stranih državljana i državljana Crne Gore.

Osim ovih osam krivičnih djela, CB Herceg Novi rasvijetlio je i tešku krađu počinjenu u noći 08/09.05.2017.godine u Bijeloj, u krugu Jadranskog brodogradilišta Bijela, a na štetu američke pomorske kompanije „Shipping company“. Tom prilikom su dva nepoznata lica, koja su kasnije identifikovana kao S.V. (27) i A.R. (18) iz Herceg Novog, sa broda „Boca wave“, vlasništvo ove kompanije, otuđila pomoćni čamac za spasavanje. Ovaj čamac, dužine oko 5 m, vrijednosti 3.000 €, je pronađen i oduzet od osumnjičenih i potom vraćen predstavniku Jadranskog brodogradilišta Bijela. Protiv S.V. i A.R. slijedi krivična prijava koja će biti podnijeta nadležnom tužiocu.

6 Komentari

 1. To je nasa drzava.. Na sva zvona ove sitne kradje,cisto da se vidi da nesto rade. A one ogromne lopovluke,unistenja firmi,dilovanje droge itd.nikom nista. Ko je podmetnuo bombu Roganovicu? Ko je ubio Rakelu? Ko je ubio Duska Jovanovica? Sta je sa onim jadnim momkom iz Sutomora,Medinom? I niz slicnih pitanja,uopste nijesu bitna!

  10
  1
 2. Nece ni toliko,bar moj komso BP.Jedan vikend iza brave,to je to.Evo ga seta i trazi novu zrtvu.Dolazi sezona pa ce ga zeznut vlasnici kuca.Al od septembra..
  Kupite video nadzore i alarme ljudi

  21
  2

Ostavite komentar

*

code